Heló, én jöttem pisilni!

Nem gondoltuk volna, hogy ténylegesen ekkora kereslet van a pisilős alkalmazásokra, de igencsak úgy tűnik, hogy a mozilátogatókra kifejlesztett RunPee ( Szaladjpisilni) néven futó applikáció után itt az újabb WC-re kifejlesztett őrület, a kaliforniai lakásközvetítő oldal, az Airbnb mintájára létrehozott Airpnp. A meglepő ötlet a New Orleansból származó Travis Laurendine és Max Gaudin fejéből pattant ki, a minden év februárjában megtartott világhírű karnevál, a Mardi Gras kapcsán.

Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkal
Ezentúl a WC-vel kapcsolatos tapasztalatait is megoszthatja másokkalairpnp.co

A jelmezes-táncos karneválra ugyanis több százezer látogató érkezik a városba, akiknek az esemény alatt nem sok lehetőségük van arra, hogy könnyítsenek magukon. Így a fejlesztők szerint egy ilyen webes alkalmazás rengeteg ember napját megmentheti, nem csak a fesztivál alatt, hanem bármikor és bárhol világszerte – írja a Daily Mail az idei rendezvényen sikeresen tesztelt alkalmazásról, melyhez a felhasználók természetesen értékelést is írhattak a kipróbált mosdókkal kapcsolatban.

screenshot.png
airpnp.co

A kezdetben csak egy jó viccnek szánt ötlet hamar bejárta a világsajtót, bemutatták többek között az MTV-n, a BBC-n,a CNBC-n, a FOX Newson valamint Kanada legnagyobb tévécsatornáján, a CTV-n is, aminek köszönhetően a fesztivál idejére több, mint 40 magánlakás, templom és vállalkozás ajánlotta fel WC-jét a mulató tömegnek. A mellékhelyiségekért pedig 1-20 dollár (241-4829 forint) közötti összeget kellett fizetni, mely utóbbi összeg már elég drága ugyan, de hát van az a helyzet, amikor akár ennyit is érne egy tiszta vécé. A segítőkész helyieknek és a nyitott látogatóknak köszönhetően pedig egy nap alatt több, mint 30 ezer ember csekkolt be az Airpnp térképén található mosdók egyikébe.

Kiadná mosdóját egy pisilésre?

A lenyűgöző statisztikán felbuzdulva a két jó humorú fejlesztő tovább dolgozott az oldalon, amin jelenleg több, mint 330 fürdőszoba található és amit több, mint 125 ezer egyedi látogató követ világszerte. Jó tudni, hogy az Antarktisz kivételével már akár Kanadában, Iránban, Tajvanon, Japánban és Oroszországban is becsengethetünk idegenekhez, ha a szükség megkívánja.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra