Olcsón utazna? Foglaljon jókor jó helyre!

Már egy ideje kering az interneten az Agoda.com infografikája, amiben azt összegezték, hogy mikor érdemes meglátogatni a legnépszerűbb úticélokat, ha nem akar túl sokat költeni. Az ázsiai szállásfoglaló oldal működtetői azt nézték meg, hogy a 25 legnépszerűbb városban hogyan alakultak a szobaárak a tavalyi év (2013) különböző hónapjaiban. És hogy mi derült ki? Például az, hogy aki január első hetében utazik New Yorkba vagy Rómába, akár negyven százalékot is spórolhat a szálláson, aki viszont Oslóba vágyik, ne májusban induljon, mert 50 százalékkal drágábban kaphat csak szobát. Tovább is van, görgessen lejjebb!

„Tudjuk, hogy a repülés költségei, a szabadságolások és az időjárás is nagyon fontos tényező, de reméljük, hogy ez a táblázat segít valamennyit az utazóknak a spórolásban" – nyilatkozta Errol Cooke, az Agoda.com vezérigazgatója. Anyagilag azok jönnek ki legjobban, akik januárban indulnak útnak, ugyanis mind a 25 városban ilyenkor a legalacsonyabbak a szobaárak, de azért máskor is vannak akciós ajánlatok: márciusban például Londonban vagy Oslóban, nyáron pedig mondjuk Milánóban vagy Isztambulban. Ha ön Ázsiába vágyik, nincs jó hírünk: ott egész évben hasonló áron lehet szállást foglalni. 

Az első ábrán a szürke sávok az átlagos árakat, a zöld sávok a kedvező árakat, a pirosak pedig a magas árakat jelzik, a második ábrán zöld színnel azokat a városokat jelölték, ahol adott hónapban az átlagnál 40 százalékkal olcsóbbak a szobák, a pirossal pedig azokat, ahol 50 százalékkal drágábbak.
Az első ábrán a szürke sávok az átlagos árakat, a zöld sávok a kedvező árakat, a pirosak pedig a magas árakat jelzik, a második ábrán zöld színnel azokat a városokat jelölték, ahol adott hónapban az átlagnál 40 százalékkal olcsóbbak a szobák, a pirossal pedig azokat, ahol 50 százalékkal drágábbak.Agoda.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek