Így spórolhat a sporton!

Van, aki ragaszkodik a megszokott fitnessterméhez, más nem ilyen elkötelezett, vagy csak sokat rohangál a városban, és nincs ideje mindig ugyanoda menni, vagy csak egyszerűen spórolni akar. Ennek az igazi first world problemnek a megoldására találták ki a sportbérletet, melynek lényege, hogy adott havi összeget befizetve bárhol felhasználható. A magyar piacon jelenleg két cég található, az egyik az All You Can Move, a másik Sportkártya néven árulja a szolgáltatást.

A koncepció lényegében hasonló: mindkét kártyával számos helyre lehet menni, a helyek pedig eldöntik, hogy ők melyik csomagot fogadják el. Példaként a Flórián téri Gilda Maxba jó egy L-es kártya, de ugyanezen lánc prémium edzőtermébe már csak XL-essel lehet bemenni. 

Azoknak, akik ilyesmin gondolkodnak, több dolgot kell szem előtt tartaniuk. Az egyik, hogy ha aláírják a szerződést, akkor egész évre szerződnek, tehát 12 hónapig fizetniük kell a havidíjat. A másik, hogy érdemes nagyon alaposan megnézni, pontosan hányszori belépésre és hová érvényes pontosan. A hajtás után összevetjük a két kártya előnyeit és hátrányait, a cikk végén pedig táblázatban is listázzuk. Ha gondolkodott már sportkártyában, érdemes kattintania, ha azt se tudja, mik ezek, akkor meg főleg.

stockfresh 61742 women-weight-training-in-a-fitness-center sizeM

Kezdjük az All You Can Move (a továbbiakban csak AYCM) néven futó kártyával. Ezt jelenleg 340 teremben fogadják el, az induló összeg 3000 Ft (kártyadíj, éves költség), a legolcsóbb csomag pedig 7200 Ft. Itt napi egy alkalommal lehet belépni a terembe, és azokra az órákra jó, melyek napijeggyel látogathatóak. Tehát ha a TRX vagy a kangoo óra feláras, akkor azt ki kell fizetni. A koncepció itt az, hogy minél drágább a kártya, annál több helyre biztosít belépést. Persze léteznek olyan termek, ahol XL alatt szóba sem állnak az emberrel, de ha abból indulunk ki, hogy a Gilda Max Óbuda Gate-be a kombinált havi bérlet 19900,- Ft, a Large csomag viszont csak 10500 ft, akkor máris spóroltunk majdnem tízezer forintot. Persze ha csak gyúrni járunk, és elég havi 12 alkalom, akkor már csak 1500 forintot nyerünk a kártyán.

Sportkártya nagy előnye, hogy már 16 éves kortól kiváltható, és nem kell alkalmazotti jogviszonyt igazolni hozzá. Viszont magánszemélyeknek 12000 forinttól indul a móka, és csak 16 alkalmas belépést biztosít egy edzőterembe. Maradva az előző példánál: a Gilda Max Óbuda Gate-be 16 alkalmat 19500 forintért kapunk meg, ami egyébként 17990,- forint lenne, és persze, ha kiváltjuk az Omega kártyát, nem csak a Gildába mehet az ember, hanem még sok-sok helyre. A Sportkártya hátránya, hogy csak közvetlen hozzátartozók kérhetnek társkártyát, viszont az AYCM-mel ellentétben, ez nem kerül többe, mint a sima kártya. Rövid tesztünk alapján az oldal keresőfunkciója nem működik jól, a III. kerületben egy helyet sem dobott ki, ha viszont pdf-ben nézem a listát, akkor többet is találok. Viszont ha valaki sokat squash-ol, annak lehet, hogy megéri kártyát kérnie: a Prima Wellnessben egy alkalom 2490-2990 Ft időszaktól függően, míg a Sportkártya ára 15500,- Ft, azaz, ha havi 6 alkalomnál többet járunk, már megéri a dolog.

A rövid konklúzió tehát: mielőtt döntünk és elkötelezzük magunkat, alaposan tanulmányozzuk át a szabályzatokat, hogy minél jobban ki tudjuk használni a kártya nyújtotta lehetséges előnyöket.

Kattintson ide a táblázat megjelenítéséhez!
  *magánszemélyeknek az ár magasabb, 16 alkalom 12500-19500 ft/hó
kártya neve alkalmazott társkártya csomagok ára . helyek száma regisztráció ára átruházható? szüneteltetés csomagváltás
AYCM igen van 7200-16900,-  340 3000.-  nem nem felfelé
Sportkártya nem  van(hozzátartózoknak) 8500-12.500 ft*   229 0,- igen 1x 1 hónap igen
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra