Az 5 legjobb egészségmegőrző alkalmazás

Manapság se szeri se száma a különböző mobil app-oknak, amelyek segítségével számtalan információval gazdagodhat, ráadásul tippeket is kaphat a mindennapok segítésére. Már megtudhatta, milyen ingyenes alkalmazások vannak arra, hogy lefogyjon, most lássuk, mik vannak az egészsége támogatására!

Water Your Body (iPhone, Android)

A (szabad fordításban) Öntözd a tested! nevű angol nyelvű alkalmazással biztosan nem fogja elfelejteni, hogy olykor bizony nem ártana valamennyit inni is. A szervezet ugyanis csakis úgy tud megfelelően működni, ha az eléggé hidratált, a vízhiány pedig különböző kellemetlen tüneteken túl komolyabb egészségügyi problémákat is okozhat. A legtöbb ember persze tisztában van a vízivás fontosságával, azonban különböző okok miatt gyakran elfeledkezik róla. Erre szolgál ez az alkalmazás, amely egyrészt figyelmeztet arra, hogy itt az ideje hidratálni, másrészt segít nyomon követni ivási szokásait, és még egészségügyi tippeket is ad, Hasonló alkalmazást az egyik egyik ásványvíz márka is készített Friss Víz névvel, amelyet androisodok itt tölthetnek le, az iOS verziót viszont már nem találtuk. 

01

Vitamin Lexikon (Android)

Ön se tudja pontosan, hogy melyik vitaminból mennyire van szüksége egy nap, és hogy ezek a fontos anyagok milyen ételekben is vannak jelen? Erre találták ki a Vitamin Lexikont, amellyel átfogó ismereteket kaphat a legtöbb vitaminról, például arról, hogy mire jó, mennyi az ajánlott bevitel belőle, és mik a legfőbb forrásai. Ráadásul megtudhatja, hogy milyen neveken szerepelnek még, illetve hogy különböző készítményekben mely vegyületeik találhatóak meg. Az app használata pofonegyszerű, a menüsorok áttekinthetőek, így nagy segítséget nyújthat azoknak, akik egy kicsit jobban meg szeretnék ismerni a legfontosabb vitaminokat.

02

Quit Smoking (Android)

Akár az egészsége megőrzése, akár a dohányáruk ára miatt, de manapság egyre több ember próbál leszokni a cigarettáról. Azt mindenki tudja, hogy ez bizony kemény meló, és nem ritka a visszaesés sem. Szerencsére egyre több tipp kering az interneten a legjobb praktikákról, de ha nem akar órákig az interneten böngészni, egy jó alkalmazás sokat segíthet. Ezek közül az egyik legjobb a Quit Smoking (azaz Hagyd abba a cigizést), amely abban tér el a többitől, hogy közösség alapú, tehát a többi leszokóval együtt biztathatják egymást. Persze emellett nyomon követheti, hogy mióta nem szívott, mennyi pénzt takarított meg ezzel, illetve, hogy miként alakul azóta az egészségügyi állapota, hogy még inkább motivált legyen.

iPhone-ra ez az alkalmazás sem tölthető le, ellenben számukra a Smoke Free nyújt hasonló segítséget (ami nem azt jelenti, hogy Cigizz szabadon, még mielőtt..!).

03

Szem Teszt (Android)

Bár ez az applikáció nem helyettesíti az orvosi konzultációt, segítségével nagyjából képet kaphat látásáról. Ehhez különböző tesztek állnak a rendelkezésre, és jó oldala, hogy több mindent is vizsgál: többek között látásélességet, színvakságot, makula degenerációt, glaukóma problémát. Amennyiben rossz eredményt kap, akkor mindenképp érdemes rövid időn belül szakemberhez fordulni. Hogy egy kis játékot is belecsempésszen, lehetőség van kitölteni egy tesztet, amellyel kiderítheti, mennyit mindent tud a szemről. Figyelem, magyar neve ellenére az app angol nyelvű!

IPhone-ra a Vision Test nevű app tölthető le, ami szinte ugyanazt tudja, mint az androidos társa.

04

Allergia Radar (iPhone, Android)

Ez az allergiások számára nagyon hasznos alkalmazás, mert egyrészt képet kaphatnak a magyarországi pollenhelyzetről, az adott hónapban virágzó allergizáló növényekről, másrészt hasznos tanácsokat olvashatnak arról, minként vészelhetik át komolyabb kellemetlenségek nélkül az allergiás időszakot. Nem tudja, pontosan hogy is néznek ki azok a növények amelyekre allergiás? Az appon lévő játék segítségével bepótolhatja ezt a hiányosságot, ráadásul egy teszt által megtudhatja, panaszait valóban allergia okozza-e, vagy valami más!

05
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek