A Bubi-bringákat is kipróbálhatja a Bringaexpón

Hetedik alkalommal rendezik meg idén az egyik legnagyobb kerékpáros kiállítást, a PORT Bringaexpót, amit a tavalyihoz hasonlóan a Hungexpo G pavilonjába szerveztek. A február 27. és március 2. között, naponta 10:00-től 18:00-ig látogatható kiállítás egyik legnagyobb attrakciója a Főváros és a BKK új kerékpáros szolgáltatása, a budapesti MOL Bubi közbringarendszer bemutatása lesz. A speciális kerékpárokat a Bringaexpón létesített két dokkolóállomáson is megtekintik és kipróbálhatják az érdkelődők. 

kreszpark

A mintegy 10 ezer négyzetméteres területen 60 kiállító várja a látogatókat, akik több mint 200 ezer márkát tekinthetnek meg a helyszínen. A teljes kiállítói listát megtalálja a Bringaexpo oldalán, ha pedig kérdése lenne, azt az itt elérhető e-mail címen teheti fel. Ugyanitt elővételben olcsóbban megvásárolhatja a napijegyet is (1500 forintért, a helyszínen 1900 forintba kerül), ami mellé egy 5000 forintos vásárlási kupont is adnak – ezt március 31-ig tudja beváltani az akcióban résztvevő üzletekben. Ha elővételben vásárol jegyet, ne feledje el elkérni a kuponját a helyszínen! És egyúttal pecsételtesse is le, ellenkező esetben ugyanis semmi hasznát nem veszi később.

A szervezők több bringás pályát kitelepítenek a helyszínre és bemutatók is színesítik a többnapos programot. A 600 négyzetméteres látogatói tesztpályán elsősorban különleges kerékpárokat (elektromos, fekvő, tricikli stb.) próbálhatnak ki az érdeklődők, míg a pump track pályán a hullámos nyomvonalat próbálhatják ki a bringások. De az is megtalálja a magának való szórakozást, aki némi versengésre vágyik, a helyszínen ugyanis kisebb versenyekre is lesz lehetőség. A legkisebbek pedig a Shimano KRESZ-parkban tanulhatják meg a biztonságos kerékpározás alapjait. A pályák használatához a szervezők biztosítanak kerékpárokat és bukósisakokat.

Persze, lesznek színpadi programok is. Fellép a BMX-flatland-világbajnok, Kun Ádám, és Hegedűs László triálos is bemutatja, mit tud. Lesz Northwave bringás divatbemutató és az újjáépülő Millenáris-kerékpárpályát is megtekinthetik. Ja, és menjen nyugodtan bringával, lesz hova lerakni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra