5 bizarr szépségtrükk, ami tényleg beválik

Sokan gondolják úgy, hogy felesleges megvenni a drága kozmetikai termékeket ahhoz, hogy jól nézzenek ki. Bár több mendemonda is kering különböző bizarr praktikákról, azonban legtöbbjükről előbb-utóbb kiderül, hogy semmit sem érnek. Szerencsére vannak kivételek, és ezeket a refinrey29.com össze is gyűjtötte.

Sós vizes borogatás

Ön is megfigyelte már, ha elmegy melegebb éghajlatra egy tengerpartra, mikor hazajön csodaszép a bőre? Bár azt gondolhatja, valószínű, hogy a szmogtól mentes levegő és a stresszmentes élet miatt tűntek el a mitesszerek és zsíros csillogás, azonban az ok inkább a sóban és a meleg párában keresendő. Éppen ezért bevált nagyanyáink régi bőrtisztító taktikája, miszerint meleg, sós vizes lemosás szinte csodákat művel. Egyszerűen szórjon a meleg vízbe némi tengeri sót, kissé oldja fel, de ne annyira, hogy teljesen eltűnjenek a szemcsék, majd radírozza le finoman vele a törölközőszáraz arcát. Utána ne mossa le, hanem hagyja a sós vizet a bőrén megszáradni. Lehet, hogy egy kicsit csípni fog, de ne ijedjen meg, ha nagyon kellemetlen, akkor a radírozást hagyja ki! A hatás nem marad, ráadásul megóvja magát így a káros vegyi anyagoktól is.

Szalvétával az olajos bőr ellen

Sokaknak jelentett örömmámort, amikor pár éve nálunk is megnyíltak az első Starbucks kávézók, de biztos, hogy senki nem azért örült nekik, mert ettől kezdve lesz szebb a bőre. Pedig a refinery29 tippje szerint van összefüggés. Akiknek zsírosabb a bőre, nagyon jól tudja, hogy mattító krémek ide vagy oda, legkésőbb délutánra legalább a T-zónájuk olajosan csillog. A meglepő szépségtipp erre pedig az, hogy ezt a fénylő réteget legjobban a Starbucks barna szalvétája képes eltüntetni, amivel állítólag úgy lehet felitatni a bőrön lévő zsírt, hogy nem szedi le közben az alapozót. Nos, nem teszteltük, hogy az itthoni Starbuck szalvéták ugyanattól a beszállítótól származnak-e, és valóban jobban teljesítenek-e, mint az erre a célra kifejlesztett speciális termékek, de általánosságban elmondható, hogy ha nincs kéznél más, az összes vastag, puha fajta jó szolgálatot tud tenni. De szerintünk ugyanezt tudhatják a jobb minőségű, vastag és puha papírzsebkendők is.

Piros, allergiás szemekre tej

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy úszáskor a klóros víz irritálja a szemüket, amitől az persze kipirosodik. Ekkor a legtöbben valamilyen szemcseppet használnak, pedig ha hiszi, ha nem, a tej is ugyanolyan hatásos – ha nem jobb, hiszen rövid időn belül megszünteti a fájdalmat is. Ráadásul ennek a módszernek allergia esetén is ugyanúgy nagy hasznát veheti, akárcsak egy átmulatott éjszaka után. Első hallásra kissé furcsának tűnhet, de valóban beválik, próbálja csak ki!

Folpack maszk

A sok festés és hajformázás miatt a haj szárazzá és töredezetté válhat. Azt bizonyára ön is tudja, hogy meleg hatására a pakolások sokkal jobban felszívódnak, ezért sokan zuhanyzósapkát, nejlonzacskót húznak hajmosás után a pakolás idejére. Ez azonban sokszor kényelmetlen, elcsúszkál, szivárog alóla a nedves hajból a víz: ilyenkor lehet jó megoldás a folpack. A jótékony hatást fokozhatja, ha hajszárítóval is rásegít pár percig - bár ezzel csak óvatosan, ne a legmagasabb fokozaton melegítse, mert a dunsztkötéses forrósággal az ellenkező hatást érheti el.

Napi 3 liter víz

Bizonyára ön is olvasott már olyan csodatörténeteket, hogy ha az illető egy ideig minden nap 3 liter vizet erőltetett magába, és utána mintha kicserélték volna: bőre feszes, puha és sima lett, és ő maga is sokkal energikusabbnak érezte magát, ráadásul még a fogyás is jobban ment. De valljuk be, nem könnyű ennyit vizet bevedelni egy nap, főleg akkor, ha az ember nincs hozzászokva.

Az első napok igencsak nehezek lehetnek, egyrészt mert nem biztos, hogy sikerül a három litert meginni, másrészt pedig mert egész nap (és éjjel) járhat a WC-re. Viszont leszámítva a kellemetlenségeket, előbb-utóbb tényleg felfedezhet magát változásokat, például bőre már nem fog annyira húzódni és az apróbb ráncok is eltűnhetnek. És hogy mi a helyzet a fogyással? Nos, ami tuti, hogy mivel a gyomra tele lesz vízzel, a nap közbeni csipegetések is elmaradnak, ami a súlyának is mindenképp jót tesz. Sajnos a energikusság elmaradhat, de talán csak azért, mert ha az ember egész éjszaka mosdóba jár, nem lesz valami kipihent napközben. Hogy mégis hogy lehetne kibírni? Próbálja meg fokozatosan hozzászoktatni a szervezetét a vízhez, tehát ne azonnal 3 literrel kezdjen, hanem fokozatosan, mondjuk napi fél liter pluszokkal emeljen a mennyiségen!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek