A 10 legjobb oldal fiatal nőknek

Az úgynevezett Y generáció nagyjából a nyolcvanas évek közepén a kétezres évek legelejéig születettekig tart, szóval a mostani tinédzserek és harmincasok közti korosztályt takarja. Úgy tartják róluk, hogy többnyire önzőek, önérzetesek és lusták. Ennek ellenére azok az oldalak, amiket ők leggyakrabban könyvjelzőznek, egészen más képet festenek róluk - írja a Forbes magazin. A lap olyan website-okat keresett, amik komolyan veszik ezt a generációt, és meglepő módon találtak is. Íme a tíz legjobb honlap a korosztály számára - legalábbis a Forbes szerint.

shutterstock 110379836

A Forbes olyan oldalakat keresett, amit fiatal nők alapítottak és futtatnak, és amelyek "olyan kreatívak, ambiciózusak és okosak, mint az Y-generációs nők", akiket ők ismernek. Idén ráadásul direkt olyanokat választottak be, akik a generáció fiatalabb végéről lógnak be, ahogy ők fogalmaztak: "ketten a legjobbak közül még csak nem is fogyaszthatnak hivatalosan alkoholt", azaz még nem töltötték be a huszonegyet sem. És hogy miért? Mert a legfiatalabbak mostanában kezdték csak el hallatni a saját hangjukat.

Pörögjön az élet

A legfiatalabbaknak Tavi Gevinson Rookie magazinját ajánják, amit a kiskorú divatbloggerként híressé vált lány mindössze 15 évesen, még 2011-ben alapított. A divatipari előzmények ellenére Gevinson blogján ma már túlsúlyban szerepel a zene, vagy a menőnek számító fotók az eye candy nevű rovatszerűségben. Az egész lényegében olyan, mint egy rendszeresen frissülő tumblr. A HerCampus úgy hirdeti magát, mint "honlap egyetemista nőktől egyetemista nőknek", szinte minden témában jelennek meg cikkek, amik csak egy ilyen korú fiatalt érdekelhetnek. A Forbes szerint tehát így néz ki egy menő, fiataloknak szóló lap.

hrr

A 20 nothings-et Jessie Rosen alapította 2007-ben, aki azóta közelebb került a harminchoz mint a húszhoz, ennek megfelelően a blogon akadnak bőven anekdoták, tanácsok és az életéről szóló merengések. A Quarterlette minden témát feldolgoz, ami csak nyomaszthat egy huszonéves nőt, ami miatt nyugtalanul forgolódhat az ágyban: szerelem, utazás, előrelépés a munkában. A HelloGiggles pedig a világon mindennel foglalkozik már a körömfestéstől az izraeli-palesztin konfliktusokig, egyik érdekessége pedig, hogy Zooey Deschanel is az alapítók között van.

Pörögjön a karrier

A másik ötös inkább csak felsorolásszerűen kap helyet, ugyanis általában karrierépítésben, szakmai tanulmányok megtalálásában segítenek. Az Intern Sushit mondjuk érdemes lehet megnézni, ha képet kapna arról, milyen manapság egy viszonylag menő, látványos önéletrajz, amivel szakmai gyakorlatra vadásznak az oldal látogatói. Emellett ott van a Generation Meh, ami kapcsolatokat kínál, és tanácsokkal látja el a fiatalokat, ahogy a Her Agenda is, plusz az Ed2010. A Girls Who Code a techvilágba vágyó nőkkel foglalkozik.

hrrr

Éljenek a magyarok

Ennek apropóján mi is kísérletet tennénk arra, hogy összeszedjük a legjobb, fiatal nőknek szóló magyar blogokat és honlapokat. Ha van kedvence, akkor küldje el nekünk erre a címre, és remélhetőleg mi is össze tudunk majd hozni egy legalább tíz oldalból álló listát, amit tényleg nyugodt szível ajánlhatunk az olvasóinknak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra