A magyarok nem randiznának modellekkel

A belga alapítású nemzetközi társkereső oldal, a Twoo.com a 800 ezer magyar felhasználója között kutakodott kicsit, és levont egy csomó tanulságot a kedvelt tulajdonságok alapján. Arra keresték a választ, hogy vajon milyen lehet az álomtárs a magyarok számára, és akadtak meglepő találatok. Kiderült például, hogy hiába dohányzik a magyarok legtöbbje, azért társat olyat szeretnének, aki nem dohányzik, és csak negyedük töltené szívesen az idejét egy dohányossal. Emellett kiderült, hogy hiába óriási divat a tetoválás, a nők többségének, ha potenciális társról van szó, ez nem jön be. A férfiak valamivel elnézőbbek, bár ez nem igazán meglepő.

Kiderült még, hogy a férfiak negyede a sportos lányokat szereti, de a vékonyakat csak 12 százalékuk kedveli, és mindössze 0,5 százalékuk vállalna be egy randit egy topmodellel. A nők itt is válogatósabbak, a harmaduk keres kidolgozott testű társat, ami igazán szerencsés, hisz a Twoo férfi társadalmának 41 százaléka saját bevallása szerint ebbe a kategóriába tartozik. A hajszínben sok meglepetés ugyanakkor nincs, a népszerű nők kábé 40 százalékának barna a haja, ugyanakkor kicsit meglepő, hogy az örök szexepilnek hitt szőke mindössze 23. Mellettük 12 százaléknak vörös, 10 százalék pedig fekete. A férfiak esetében szintén a barna haj vezet, viszont rögtön második helyen az ősz hajúak szerepelnek, ami nyilván a deresedő halántékot és ennek fokozatait takarja.

shutterstock 115258831
Shutterstock

Oké, és mi van akkor, ha mindezek a paraméterek összeállnak, és a magyarok tényleg megtalálják az ideális partnerüket? Ahogy a vizsgálatból kiderült, házasság például még így se. Az oldalon népszerű felhasználóknak csak négy százaléka vágyik házasságra, és nyolc százalékuk gondolja úgy, hogy ez fontos elköteleződést jelentene. A férfiak 15 százaléka, a nők 17 százaléka szerint viszont a házasság egyszerűen felesleges. Ezt némiképp alátámasztja, hogy a KSH adatai szerint az 1990-es években még kétszer annyian házasodtak, mint most, a válások száma viszont alig változott. Jelenleg a magyar házasságok kétharmada válással végződik.

Azt ugyanakkor megjegyeztük, hogy emiatt nem érdemes senkinek különösebben aggodalmaskodnia. Régebben jóval drágább volt egy válás, ráadásul meg is bélyegezték azokat, akik ezt választották volna. Egy korábbi cikkünkben megszólaló pszichológus szerint évszázados hagyományoknak és reflexeknek kellett megváltoznia ahhoz, hogy a nők is ráébredjenek: joguk van elválni, ha válságba került a kapcsolatuk és nem tudják közösen megoldani a problémákat. Ehhez kellett persze az egyenjogúság megélése, a munkában szerzett magabiztosság. Azt azért pszichológus szakértőnk is megemlítette, hogy mindez még mindig gyakran neveltetés kérdése, de az arányok jól láthatóan változnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra