Örüljön, hogy nem a 30-as években randizik

A Retronautráakadt egy 1938-as könyvre, ami egyedülálló nőknek igyekszik hasznos tanácsokkal szolgálni, hogyan ismerkedjenek sikeresebben a férfiakkal. Szeretünk időnként a múltban kotorászni, mert meglepő társadalmi kórképeket lehet így találni: korábban mutattunk már tíz régi reklámot, amik semmibe veszik a nőket, de még súlyosabbak voltak azok, amik komplett hülyét csináltak belőlük. A hülyének nézés ezúttal sem marad el, sőt egy-két randitanács kifejezetten olyan ötletekkel szolgál, amivel a nőket hat-nyolc éves kisgyerekek szintjén kezelik.

50628906
Mark Kauffman

Az első randikra vonatkozó összeállítás egyik leghasznosabb darabja például, amikor arra figyelmeztetik szegény, önállóan cselekedni sem képes nőket, hogy ne üljenek cikis pózokban. Más férfiakra ilyenkor ránézni se szabad, nemhogy hozzájuk szólni, vagy barátságosnak lenni velük: egy férfi megérdemli a nő maximális figyelmét. Az pedig evidens, hogy "soha ne tűnjön unottnak, akkor sem, ha netán tényleg úgy érzi magát": a maximálisan a férfira figyelő nő igenis lelkesedjen ragyogó szemű naivaként akár a legunalmasabb fickó minden szaváért, mintegy örvendve a ténynek, hogy egy hím végre érdeklődést mutat iránta.

Nem tudjuk, hogyan reagálna ugyanez a hím, ha a ragyogó szemű naiva esetleg rágózna, a randitippek a női félnek mindenesetre nem ajánlják ezt (hozzátéve, ha esetleg mégis emellett döntenének, akkor viszont halkan és zárt szájjal tegyék). Roppant lényegi tanács az is, hogy egy nő ne igyon sokat, mert a férfi elvárja, hogy megőrizze a méltóságát. Tapasztalataink szerint azonban a mai szórakozóhelyi állapotokat elnézve is megállja a helyét az, hogy "bár az alkoholtól néhány nő okosnak érzi magát, többségük csak hülye lesz tőle". Tekintsük azért a modern idők vívmányának, hogy ez a megállapítás ma már nem csak a nőkre vonatkozik.

Az is hasznos tanács lehet első randira, hogy a nő ne beszéljen például a divatról, inkább igyekezzen partnere kedvében járni azzal, hogy csak olyan dolgokat hoz szóba, amivel a férfi szívesen foglalkozik. Kiderül az is, hogy a férfiak nemcsak a saját érdeklődési körrel és önálló gondolatokkal rendelkező nőket nem szeretik, de azt sem, ha valaki nyilvános helyen fakad sírva. Ezért nem ajánlott érzelgősnek sem lenni egy igazi férfi társaságában, szóval már csak ezért se igyunk sokat, ugye, de ezt már mondtuk. És jobb, ha tudják: egy nő soha ne beszéljen tánc közben. Ha ugyanis egy férfi táncol, akkor az azt jelenti, hogy a férfi táncol, és kész.

Ha belejött, ide kattintva további hasznos tanácsokat találhat rendkívül kétségbeesett szingli nőknek, melyek hangulatát a csodálatos fotóillusztrációk csak még inkább kidomborítják. Ne hagyja ki, és ne legyen ennyire kétségbeesett.

Oszd meg másokkal is!
Mustra