Terelje el a figyelmét a kánikuláról

Még mindig tart a kánikula, és mostanra már a legvastagabb falú lakások is biztos, hogy átmelegedtek. Menekülésként tervezhet strandolást, vagy egy balatoni kiruccanást, de feltehetőleg rengetegen lesznek ott is, az autópályán pedig dugó. De vannak helyette más tippjeink, amik többsége semmibe sem kerül.

Most menjen vásárolni

A bevásárlóközpontokban kellemesen hűvös van, mivel a kereskedők érdeke, hogy sok időt töltsön el ott, hisz így tud minél több pénzt elkölteni. Ne hagyja magát (túlzottan) elcsábulni, de nézzen szét jól és hűsöljön sokat. A szerkesztőségi felmérés alapján egyébként a Metroban van a leghidegebb, de a Tescoban is elég jó a hőmérséklet, de a hűtőpultok környékét mindenhol ajánljuk. Hosszabb időtöltéshez pedig a nagyobb bútoráruházakat, vagy egy mozidélutánt.

shutterstock 113480041
Shutterstock

Jeges nassolnivaló

Fagyasszon le gyümölcsöket kis adagokban, készítsen joghurtos fagyit, vagy bármit, amit hideg. De jól esik ilyenkor a behűtött görögdinnye vagy barack is: a hűtés főleg a magas víztartalmú gyümölcsöknél tud nagyon frissítő lenni. Apróbb szeműekből, málnából, áfonyából a jégkockatartóba is tehet egy kis vízzel: ez jó lesz később limonádéba, vagy csak egyszerűen falatozni. De ezen kívül is vannak még ajánlataink.

Nézzen filmet

Sötétítsen be a lakásban, üzemelje be a DVD-lejátszót és tartson filmmaratont. A téli filmek ilyenkor mindig javítanak a közérzeten pszichésen. De nézhet filmeket online is, például itt nálunk is. Ha pedig egész hétvégén ki sem akar kelni az ágyból, akkor egyenesen valamilyen sorozatba kezdjen (akár online is), így egy hétvége alatt akár több évadot is letudhat. Közben persze eheti hozzá az előbb javasolt fagyasztott gyümölcsöket...

169102748
Bloomberg / Europress / Getty

Tervezgessen

Gondoljon már most a télre és az őszre. Mit kell venni a gyerekeknek iskolakezdésre? Kinek mit vesz majd karácsonyra, tudja, mikor hideg lesz, és nagy hó. Ha már itt tartunk, hova megy síelni? Nézzen szét a síparadicsomok között, azon felül, hogy vizuálisan lehűti magát, kifoghat néhány nagyon kedvező ajánlatot is, amiket kimondottan az ilyen korán foglalóknak tartogatnak.

Menjen a hegyekbe

shutterstock 111229034
Shutterstock

A Balatonnál és a tavaknál ilyenkor rengetegen vannak. Annak nincs sok értelme, hogy odaúton és visszaúton is araszoljon a dugóban a hőségben, miközben a parton nincs egy törölközőnyi hely, a vízben pedig csak lapjával lehet állni. Induljon el inkább a másik irányba, és menjen például a Mátrába. Minél magasabbra megy, annál hűvösebb a levegő, az erdő árnyéka megvédi a melegtől és a napsugaraktól, és a levegő is jobb. Nem mondjuk, hogy fázni fog, de biztos, hogy kellemesebb lesz, mint a belváros közepén.

Baráti összejövetel

Gonosz dolog, de vegye számításba azokat az ismerőseit, akiknek vagy légkondijuk, vagy legalább medencéjük van, és ajánlja fel társaságát, valamit néhány sört, vagy hideg üdítőt. Ezzel mindenki jól jár, de leginkább ön, hiszen amellett hogy hűsöl, még szociális életet is él, és foglalkozik a barátaival.

Aludjon

shutterstock 119384035
Shutterstock

Ha minden kötél szakad, próbáljon meg aludni. Gyorsabban is telik az idő, kipihentebb lesz, és addig sem gondol a hőségre. Ha pedig szerencséje van, valami havas tájról álmodik, és kicsit el tud szakadni a valóságtól.

+1 Gondoskodjon másokról

Tegyen jót, és ezzel is elterelheti a figyelmét a hőségről. Ajánlja fel a szomszéd néninek, hogy elintézi helyette a bevásárlást, vagy leviszi sétálni a kutyát. Győződjön meg arról, hogy a környezetében élők nem szenvednek semmiben hiányt, látogassa meg idős rokonait, hiszen őket sokkal jobban megviseli ez az időjárás. Higgye el, a napi jócselekedet után olyan hősnek fogja magát érezni, hogy egy kis kánikula már meg sem kottyan.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek