no

Látogasson el a hazai vadasparkokba!

A természetjárás és kirándulás jobb időben remek szabadidős program lehet. Azt már bemutattuk, milyen arborétumokba menjen, ha különleges növényeket szeretne megcsodálni, azonban most azt szedtük össze, hogy hol ismerkedhet meg különböző - hazai és egzotikus- állatfajokkal.

Szegedi Vadaspark

1989-es alapításával ez Magyarország legfiatalabb, 44 hektárjával pedig a legnagyobb vadasparkja. Az összes kontinens állatfajait bemutató területen a látogatók igazi ritkaságokkal találkozhatnak, melyek kényelmét hatalmas kifutók biztosítják. Az itt lévő fajok nagy részét az európai fajmegmentési program keretén belül tartják, illetve több olyan, betegségből lábadozó állat is él itt, melyek a szabadban nagy valószínűséggel elpusztulnának, és akiket teljes felépülésüket követően visszaengednek majd valódi élőhelyükre. Az erdővel, tavakkal tarkított területen található többek között az Afrika-ház, Tigrisház, Madagaszkár-ház, illetve a Trópusi Házak. Persze helyet kapnak hazánk képviselői is, a Tanyaudvarban például közelebbről is megismerkedhet Magyarország háziállat fajaival.

Sok más állatkerthez hasonlóan itt is tartanak rendezvényeket, valamint ismeretterjesztő előadásokat, ezek segítségével még nagyobb ismeretre tehetnek szert az érdeklődők.

Honlap: www.zooszeged.hu

Ár: felnőtt: 1600 Ft, gyerek: 1000 Ft, családi: 3800 Ft

Budakeszi Vadaspark

A vadaspark Budapest határában fekszik, több mint 300 hektáros elkerített területen. Itt nincsenek börtönre emlékeztető, határozott vasrácsok, az állatok elkerítését igazán visszafogottan alkották meg, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy lakóik minél természetesebb közegben élhessenek (és a látogatók is minél valósághűbb képet kapjanak). A vadasparkban főleg magyarországi, illetve európai fajokat mutatnak be, melyek jelképes összeg fejében örökbe is fogadhatóak. A területen azonban egyéb szórakozásra és kikapcsolódásra is lehetőség van, köszönhetően az ott lévő kilátónak, vadlesnek, játszótérnek, illetve tűzrakó helynek.

A vadaspark szinte egész évben különböző programokkal várja a vendégeket, a részletes programlista itt olvasható.

Honlap: http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Ár: felnőtt: 1100 Ft, gyerek: 600 Ft, családi: 2500 Ft

Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark Sóstó tölgyerdei üdülőövezetében található 30 hektáron, ahol a világ szinte összes részéről vannak különleges állatfajok. Jó oldala, hogy azok az élőlények, melyek barátságosak és nem félnek az ember közelségétől, a látogatók közt járnak-kelnek (pl. a Majomerdőben). Az állatparkban lehetőség van megismerni a magyarországi háztáji állatokat is, illetve azok gondozását, és ennek keretein belül az érdeklődők megtapasztalhatják például azt is, milyen is lehet megfejni egy kecskét.

A területen eredetileg főleg európai állatokat mutattak be a hatalmas kifutókon, azonban látogatók híján később kibővítették egzotikus fajokkal, valamint 2010-ben a Zöld Piramissal, melyben az Ócenárium és az Esőerdőház kapott helyet.

Honlap: www.sostozoo.hu

Ár: felnőtt: 2600 Ft, gyerek: 1800 Ft, családi: 6300-9200 Ft

Nógrádi Vadaspark

A Nógrádi Vadaspark a Börzsöny lábánál, 110 hektáros területen terül el. Az egész egy családi gazdálkodás tulajdona, akik kizárólag a Magyarországon honos élőlényekkel szeretnék megismertetni az odalátogatókat, így természetes közegükben lehet megtekinteni az ott lévő vaddisznókat, gím- és dámszarvasokat, illetve a muflonokat. Természetesen itt is szemügyre vehetőek a legnépszerűbb háztáji állatok – mint például szamarak, birkák, marhák. Hogy még inkább élvezetesebbé tegyék az ottlétet, különböző programokat is szerveznek, így az érdeklődők megtekinthetik az ott lévő állatállományt esti vadles, vagy traktoros túra keretein belül is.

Bár a vadasparkban lévő élőlényeket nagy odaadással gondozzák, a vele határos, egy hektáros területen vadászaton is részt vehetnek a kalandorok.

Honlap: www.nogradivadaspark.hu

Ár: esti vadles: 1500Ft, traktoros körséta: 1100 Ft

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek