5 dolog, amit kerüljön, és jó napja lesz

A tükörbe nézve olykor bárki érezheti úgy, hogy volt már jobb formában is, sőt vannak napok, mikor egyenesen arra jut, jobb, ha tükörbe se néz többé. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban annyira elkeserítő a helyzet, van, hogy csupán a körülmények okolhatóak a látványért. Mindenki tudja, mik ezek a körülmények: lehet a kialvatlanság, lehet egy durva másnaposság, lehet szimplán a hétfő. A Huffington Post szerint azonban lehet például maga a tükör. A lap összeszedett további négy olyan rizikófaktort, ami nem tesz jót az önbecsülésnek, kerülje el őket, és máris jobban indul a napja!

1. Ne használjon nagyítós tükröt, kivéve, ha a szemöldökét szedi!

A kozmetikai boltokban számtalan nagyítós tükröt kapni, ha azonban túlságosan gyakran használ ilyet, könnyen romba dőlhet az önbizalma. Ha már egyszer is megkémlelte magát egy ilyenben alaposan, akkor nem is kell nagyon magyarázni, hogy miért. Ha még nem találkozott vele, segítünk: egyrészt szembeszöknek olyan hibák is, amiket szabad szemmel lehetetlen volna észrevenni, másrészt a meglévőeket is aránytalanul eltúlozza, így első ránézésre igencsak elkeserítő látvánnyal szembesül az, aki egy pillanatra is belenéz.

2. Ne tegyen neonfényt a fürdőszobai tükörhöz!

Ezeknek az égőknek a fénye igen csalóka, mivel olyannyira éles, fehér fényt árasztanak, hogy mindenki zombinak tűnik tőlük! Így nem elég, hogy az ember egóját rombolják, de még az alapozást is könnyen elronthatja miatta. Hogy valós képet kaphasson magáról, a természetes napfény színéhez közel álló spektrumú égőt használjon helyettük, Ira Levy világítástervező szerint ilyen például az MR 16-os halogén izzó.

3. Ne csináltasson komputeres bőranalízist!

Lehet, hogy valóban alapos és pontos eredményeket tár elénk egy-egy arcbőrvizsgáló szerkezet, valahogy soha nem az a végeredmény, hogy bőrünk állapota tökéletesebb nem is lehetne. Ha túlzottan szakszerűen szembesül pórusainak méretével, a bőre hidratáltságának katasztrovális állapotával, olajtartalmával, ráncainak számával, az csak arra jó, hogy reménytelenül öregnek, és rondának érezze magát. További veszélyforrás, hogy ha ilyenkor kompenzálásképp gyorsan megvásárol valami eszelősen drága krémet/kezelést kétségbeesésében, a hónap hátralévő részében még csórónak is érezheti majd magát.

4. Kerülje az alulról érkező megvilágítást!

Mindenki emlékszik gyerekkorából arra a trükkre, mikor egy áll alá helyezett, világító zseblámpával egy pillanat alatt ijesztő szörny lett a legismerősebb arcból is. Stephen Dantzig, a Lighting Techniques for Fashion and Glamour Photography című könyv szerzője azt tanácsolja, ha a lehető legjobb formáját akarja mutatni, akkor kerülje az olyan helyeket, ahonnan alulról jön a fény. Az emberi szem ugyanis ahhoz van hozzászokva, hogy a fény felülről jön (lásd napfény), így ilyen mód látja a világot. Alulról jövő megvilágítás esetén az arcnak olyan részei vetnek árnyékot olyan helyekre, ahová természetes fény esetén soha nem esne, a végeredmény így szokatlan, és mindenképp előnytelen.

Emellett azonban az sem jó, hogy ha élesen fentről kapja a fényt (ezért nem engedi meg sok sztár azt sem, hogy déli napsütésben fényképezzék őket): a végeredmény karikás, beesett szemek, óriási orr, az orr árnyékában eltűnő száj.

Épp ezért lehetőleg fürdőszobájában is úgy oldja meg a világítást, hogy legyen egy lámpa a mosdókagyló közepe felett, és legalább az egyik oldalon (optimális esetben mindkét oldalon) továbbiak.

5. Ne hasonlítgassa magát a magazinokban-filmeken látható jónőkhöz!

Bár egyes elméletek szerint jót tesznek a nők önbecsülésének a túlphotoshopolt modellek, ez szerintünk a ritkább. Ha önt inkább kétségbeejti, hogy esélye sincs úgy kinézni, ahogy ezek a lányok a címlapokon (vagy legalább egy átlagos hollywoodi színésznő egy átlagos vörösszőnyeges eseményen), akkor gondoljon csak bele: ha önnek is lenne egy külön szépségcsapata stylisttal, fodrásszal, sminkessel, kozmetikussal, személyi edzővel, dietetikussal, és ingyen ruhakölteményeket küldözgető divattervezőkkel, akkor nem készülnének önről is ugyanilyen fotók? Dehogynem.

Az is jobb kedvre derítheti, ha megnéz néhány hírességet smink és belőtt frizura nélkül. Nézegesse például kicsit Gwyneth Paltrow-t ezeken a fotókon: valóban ő lenne a világ legszebb nője?! Ugye, hogy máris jobb napja van?

Oszd meg másokkal is!
Mustra