Öltöztesse kutyáját hülyének: napszemüveget, köntöst, babakocsit és bikinit az ebnek!

Ha az ember kutyát tart, legtöbbször nem csak házi kedvencként kezeli, hanem családtagként. Éppen ezért sokaknál könnyen elszalad az a bizonyos ló, és ők azok, akik luxus gyerekcuccokkal felérő holmikkal kényeztetik az állatot. Persze a kutyás üzletek se hülyék, rárepültek az ilyen gazdikra, és igyekszenek kielégíteni minden igényüket. Ha pedig az elfogult kutyatartónak nem volna elég gazdag a fantáziája, helyette is elrugaszkodnak.

Luludog

Első körben a Luludog nevű üzlet került az utunkba, ahol viszonylag kis helyen elképesztő mennyiségű kutyaholmival szembesültünk: fekhelyekkel, ruhákkal, ékszerekkel, pórázokkal, samponokkal. Ezek nem mondhatók igazán meglepőnek, annál inkább az az úszószemüvegre emlékeztető termék, ami az eladó szerint a kerékpáron vagy motoron utaztatott kutyusok szemét hivatott megvédeni a huzattól. Emellett sorakoztak a ruhák, amelyek közül ma már tényleg kevés olyan akad, amire felkapja fel az ember a fejét, de a menyasszonyi ruhára azért még igen. A darabhoz természetesen fátyol is járt, és persze a kanos vőlegényről sem feledkeztek meg a tervezők: számára kockás nyakkendőt kínáltak, így ő is alkalomhoz illően jelenhetett meg a nagy eseményen.

Amikor valami apró, kétrészes izékre bukkantuk, feltételezni sem mertük azt, amiről kiderült, igaz: igen, ezek kutyáknak való bikinik. Ezekről csak annyit, hogy fotóinkat látva a kutyaimádatáról híres kolleganőnk is a fejét fogta az ötlettől. Nem úgy, mint a  következő, számunkra meghökkenésre okot adó darabtól: a kutya babakocsi szerinte igazán ötletes és praktikus, főleg akkor, ha a kutyus elfáradt egy hosszú séta után. Akinek ez túl negédes volna, beszerezhet hátizsákszerű hordozót is állatának, ennek veszélye azonban, hogy a kisebb testűeket könnyen kikaphatják belőle.

Ami még szokatlan termék volt, az a mentőmellény, amit a nyeletlen fejszeként úszó kutyáknak találtak ki, ha egy hajókázás alkalmával esetleg beleesnének a vízbe. Alapból ez persze nem rossz ötlet, annak ellenére, hogy a legtöbb fajta azért tud úszni, de ezzel még a legrémültebb állat is a felszínen marad.

Dogloveshop.hu

Ők a ruhák mellett leginkább az ékszerekre, kiegészítőkre mennek rá, úgyhogy eleve könnyű poénra venni az árukészletet, de azért itt is találni elrugaszkodott darabokat. Ilyen például a kutyazokni, amit 990-2290 Ft-ért kínálnak, és nem igazán látjuk se a funkcóját, se a célcsoportot. Kutyacipőről már hallottunk, láttunk is, nem is rossz, mert télen a só nem csípi ki az állat lábát (bár ugyanerre némi körömvirágkrém is megfelel), de a zokni újdonság volt. A kérdés, minek? Kintre a cipőt nem helyettesíti, hiszen ez beázik, így ugyanúgy csíp, mintha nem lenne a tappancsán semmi, fűtött lakásban fázós lábú kutyáról meg nem hallottunk még. A leírás szerint amellett, hogy melegen tart, az alján lévő csúszásgátlók miatt hasznos, mert így nem fog kedvencünk állandóan elhasalni a padlón, illetve zoknival kevésbé tudja tönkretenni a kanapét. Ezek közül maximum az utolsóval értünk egyet, a többi általában nem szokott óriási gondokat okozni.

kuty2
Dogloveshop.hu

A weboldalon kínálnak még kutyasapkákat is 1730 Ft-ért, azonban ha valamelyik gazdi úgy érzi, barátja sál nélkül képtelen meglenni a téli mínuszokban, akkor választhat olyan cseles darabot is 4845 Ft-ért, ami sapka és sál is egyben.

Persze számtalan pórázt és nyakörvet is lehet itt találni, csakúgy, mint az összes többi kutyaboltban, azonban egyvalami mellett nem tudunk elmenni. Ez pedig a 18050 Ft-os milánói nyakörv, rajta Swarovski kristályokkal. Csak nehogy egy nagy játék közben egy másik kutya jóízűen megcsócsálja!

Kotidogfashion.hu

Ebben a webshopban a legbővebb a kínálat, a hagyományos felszereléseken túl rengeteg alkalmi/esküvői ruha, kiegészítő közt lehet válogatni. Az 1500-2000 Ft körüli nyakdíszek és mandzsetták mellett találhatóak csokornyakkendők, szatén kendők, frakkra és elegáns öltönyre emlékeztető ruhák, valamint csipkés szoknyák, mindezek 2000-4000 Ft értékben. Persze itt is volt azért, ami a biztosítékot kiverte: a közel 4000 Ft-os fekete szatén cilinder, amit egy gumis pánt rögzít az ünneplőbe vágott szerencsétlen állat fejére.

kuty1
Kotidogfashion.hu

Az oldalon kínálnak még tüzelőbugyikat is, amik tulajdonképp hasznosak is, azonban némelyik modell egy luxus fehérneműboltban is megállná a helyét.

Sweetpuppy.hu

Még mielőtt azt hittük volna, több meglepetés már nem érhet bennünket kutyafelszerelések terén, rá kellett jönnünk, hogy tévedtünk, rátaláltunk ugyanis a kutya-fürdőköpenyre. Ha azt gondolta volna, hogy fürdetés után állatát majd szárazra törli és kész, akkor szégyellje el magát, és szerezze be neki a puha és nedvszívó kutyaköntöst, amibe fürdetés után bebugyolálhatja kis kedvencét. Természetesen kapucnival ellátva. Hiszen a haja is vizes. Bár nem vagyunk szakértők, szerintünk vizes bundával a lakás melegében nem fázhat meg, a szabadban meg valószínű, hogy nem egy köntösben fog rohangálni, így nem sok haszna van, ám kétségtelenül cuki.

Oszd meg másokkal is!
Mustra