Testi-lelki átalakítás 40-től 200 ezerig

Mióta Lakatos Márk főműsoridőben alakította át a nemzet leányait, többen is felismerték, hogy igény és pénz is van az ilyen jellegű tanfolyamokra, ahol megtanulhatjuk, hogyan fessük magunkat, milyen színek állnak a legjobban, és hogyan készítsünk igéző frizurát percek alatt.

003

A legrégebbi az immár 20 éve működő Nők Lapja iskolája melyet Diós Kati vezet. A két napos tanfolyamon a sminkelési és öltözködési tanácsok mellé belefér az önbizalomnövelő pszichológiai tanácsadás, a mozgáskultúra javítása és az aromaterápia is. A volt modell által vezetett tanfolyamon a résztvevők korcsoportokra bontva tanulhatják el "a nőiesség fortélyait".

A Stílusakadémia 5 nap alatt varázsol a nőkből stílusos nőt. A 45000 forintba kerülő tanfolyam árárban egy 20000 forintos ajándékcsomag és negyed éves előfizetés is jár a hölgyeknek, akik a Cosmo, Marie Claire, Elle és Maxima szerkesztőitől leshetik el a receptet. Az öt nap alatt főleg előadásokat lehet hallgatni a divatpszichológia, a bőrápolás és az alakformáló fehérnemű fontosságáról, de Kiss Szilárd stylist megmutatja azt is, mi a legjobb alak-, arc- és színtípus - jelentsen ez bármit. A 3. napon a nők megtanulhatnak sminekelni Gera Annától, illetve a "Hozzád illő illat!" megtalálásában is segítő kezet kapnak. A Sanoma meggyőzte Hajas László mesterfodrászt is, hogy tartson előadást a hajápolásról, a színekről és a trendekről, majd ezután egy huszárvágással áttérnek a nélkülözhetetlen ruhadarabokra. Aki kíváncsi, az a jövő stílustrendjeit is megismerheti. A tanfolyam minden bizonnyal legizgalmasabb része a személyi styling tanácsadás, mely 6 órán át tart. Ha ön kedveli a glossy magazinokat, akkor válassza ezt a tanfolyamot.

stilus

Ördög Nóra (és Törköly Erika) Angyalműhelye bizonyára akkora siker, hogy a két barátnő könyvet is írt arról, hogyan váljunk angyallá mindössze 30 nap alatt. Ennek az önfeljelsztő tanfolyamnak több formája is elérhető.

  "Az Angyalműhely egy exkluzív, önbizalom-növelő élménysokk. Egy külső-belső megújulást kínáló 1 napos program, amely szárnyakat ad! Az Angyalműhely egy olyan kényeztetés, ami minden nőnek jár legalább egyszer, de a legjobb időről időre megismételni, újra és újra szárnyakat kapni!" - írják a honlapjukon.

Ha pedig valakinek kétségei lennének, mi is történik itt: "Az Angyalműhely egy egész napos program, ahol nagy dózisban és erős koncentrátumban adagoljuk a nőiesség és az önbizalom legfontosabb összetevőit. Egy exkluzív, önbizalom-növelő élménysokk, amelynek a végén meg is örökítjük a csodálatos átalakulás végeredményét."

Ödög Nóra azt tanácsolja, hogy "ha úgy érzed, hogy a férjed nem úgy néz rád, mint 10 évvel ezelőtt", akkor jelentkezz. A stylist, sminkes és fodrász mellett ők protokollszakértőt, asztrológust és lélekmentort is biztosítanak a résztvevőknek. Aki arra vágyik, hogy Nánási Pál fotózza, és Szily Nóra segítsen kiutat találni a nehéz helyzetekből, az mindössze 195.000 forintért megteheti, igaz részletfizetési lehetőség is van. De tudjuk, hogy angyallá válni nem olcsó.

Lakatos Márk nem tanfolyamot tart, de hozzájárul a teljes megújuláshoz: szalonjában 4 óra alatt szépíti meg a nőket kollégáival. A csomagban hajszárítás, sminktanácsadás és elkészítés, egy szett ruhapróba és egy "utána" portré elkészítése szerepel, illetve 39900 forintos árhoz jár még egy ingyenes X-body edzés is. Akárcsak Nánásinál, itt is utólag kapja meg a delikvens a retusált 2 db fotót. Persze ez csak a legolcsóbb csomag, ahogy nő az ár, úgy gyarapszik a tartalom is: 130.000-ért egy teljes felújítás jár, mankűrtől a festésen, vágáson át a masszázsig, igaz itt a hangsúly nem a lelken, hanem a külsőn van.

Aki nem szereti a tanfolyamokat, vagy szeretné, ha a figyelem csak rá irányulna, az kereshet egy stílustanácsadót, aki jól megmondja, hogy mi áll neki jól. Szakemberekből nincs hiány, a keresőbe beütve a "stílustanácsadás" szót több mint 40.000 találatot kapunk.Persze, ez nem jelenti azt, hogy ennyi stylist akarna minket átalakítani, de azt jól mutatja, hogy a jobb külsőre nagy igény van.

Teljesen véletlenszerűen böktünk rá a tanácsadókra, hogy megnézzük, mit és mennyiért kínálnak.

A személyi stylistok elmennek a megrendelővel vásárolni, átnézik a gardróbjukat, elmondják milyen színek állnak jól, és ígény szerint egy teljes fotózást is leszerveznek. Az árak változóak, Szemes Nóránál például 80.000 forintba kerülnek a retusált fotók, melyek persze azután készülnek, hogy dögös sminket, szép ruhákat és egy jó frizurát kapott az ember.

Kecskés Rita a fotózást az oktatással vegyítette, nála egy három órás sminkoktatást, gardrób átnézést és tanácsadást, valamint egy teljesen új frizurát kap az ember, meg persze jó pár fotót. Mindezt 159.900 forintért, és itt is lehet részletben fizetni. Sajnos a honlapról nem derül ki, milyen szakemberekkel dolgozik együtt, és az átváltoztatott urak és hölgyek képei is meglehetősen kicsik.

Aki tehát az átváltozás útjára lép, annak érdemes mélyen a zsebébe nyúlnia, bár a csoportos tanfolyamok ára kigazádlkodható, aztán csak egy fotós barát kell, vagy valaki aki nagyon ért a photoshophoz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek