Világítós és zenélős darab is akad egy tortadísz-gyűjteményben

Kocsis Szilvia pár évvel ezelőtt vásárolta az első esküvői tortadíszét, és azóta folyamatosan bővíti gyűjteményét. A kollekció jelenleg 54 darabból áll, de már az 55. is úton van. „Régen csak cukrászüzemeknél lehetett ilyen díszeket venni, de az utóbbi években egyre jobban elérhetővé váltak” – mondta el a Díványnak Kocsis Szilvia. „Az első egy szív alakú dísz volt, szív alakú kővel, 500 forintba került. Megtetszett és megvettem. Aztán addig-addig vásárolgattam, hogy népes családdá nőtték ki magukat.”

Bár erre specializálódott, a saját, 1996-os esküvői tortadísze mégsincs a gyűjteményben: "Akkoriban még csak marcipánból készítettek díszeket. Pár évig fóliába csomagolva őriztem, de sajnos így is megolvadt. Nem sokkal azelőtt dobtam ki, hogy az első díszt megvettem volna”. A saját tortáján ácsorgó menyasszony egyébként egyáltalán nem is hasonlított rá, már a hajszínük sem egyezett.

Megkérdeztük azt is, vajon a fia szívesen venné-e, ha majd felajánlaná gyűjteménye egyik darabját az esküvőjére: „Nem tudom, hogy elfogadná-e, de szerintem biztos, mert jó a kapcsolat köztünk.”

A népes gyűjteményt, amiben találhatunk világítós és zenélős darabot is, üveges vitrinben tartja, így szerencsére nem kell olyan gyakran törölgetnie. „Vigyázni kell, hogy ne essenek le, nehogy lepattanjon egy darab belőlük. Nem kell sűrűn pakolni őket, de ez igazából nem is gond, egyáltalán nem fáradság.”

Ez a hobbi, vagyis a tortadíszek gyűjtése, nem tartozik a költségesek közé, hiszen a kisebb darabokat már 100-150 forintért be lehet szerezni, és a gyűjtemény nagyobb darabjai sem kerülnek többe 3 ezer forintnál. „A legnagyobb mégis csak 1100 forint volt, ezt a Vaterán vettem. A postaköltség majdnem ugyanennyibe került” – mesélte Kocsis Szilvia, aki a tortadíszek mellett egyébként boszorkányokat is gyűjt.

Partnerünk a Vatera.hu.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek