no

Alapszerszámok a kisebb vészhelyzetekhez

Mindenkinek, eljön az életében az a pillanat, amikor elromlik a lakásban valami. A legtöbben ilyenkor automatikusan szerelőt vagy egy férfi ismerőst tárcsáznak, holott számtalan problémát önerőből is megoldhatnának, ha lenne megfelelő szerszámuk. Éppen ezért összegyűjtöttük azokat a szerszámokat, amik jól jöhetnek a kisebb vészhelyzetek elhárításánál.

tk3s 1236058

Csavarhúzó készlet

Az alapkészlet elengedhetetlen eleme, számtalan módon használható az alapértelmezett ki- és becsavarozáson túl. A legjobb gyakorlati példa talán a beragadt sminkkészlet felfeszítése.

Fogó

A kisebb méretű jól jön az ékszerek javításához, míg a nagyobb méret csapok elzárásához, megnyitásához nyújthat segítséget.

Kalapács

tk3s 1189937

Multifunkciós eszköz: többek között székláb fikszálásához, szegek beveréséhez, exektől kapott régi emlékek porrá zúzásához nyújt hathatós segítséget.

Imbuszkulcs készlet

Bár az ikeás bútorokhoz mindig jár, nem árt egy több méretből álló készletet beszerezni. Erre több okból lehet szükség. Költözéskor valószínűleg már nem lesz meg a bútorokhoz mellékelt példány, ráadásul egyes társasházakban a mérőóra-szekrényeknél használható a legnagyobb méretű kilincs helyett.

Ragasztószalag

Profik alkalmazhatják kábelek összeragasztásához, a kevésbé profiknak pedig jól jöhet költözéskor, csomagoláshoz kifejezetten praktikus.

Zseblámpa

Áramszünet idején, éjszakai izzócserekor nélkülözhetetlen.

Tartalék izzók

Fontos, hogy ne csak egy darab legyen. Arra külön oda kell figyelni, hogy a lakásban milyen foglalatú lámpatestek találhatóak, és aszerint kell vásárolni tartalék izzókat.

Pillanatragasztó

A törött tárgyak újjávarázsolásához, ékszerek gyors megjavításához kiváló.  Emellett a legnagyobb hasznát a műkörmösök vehetik. Bár nekik valószínűleg mindig van otthon ebből a csodaszerből.

Szegek, csavarok

Készletben érdemes beszerezni őket, így bármilyen szituációra előre felkészülhetünk. A csavarok nagyon jól jönnek például akkor, ha a szétszerelt ventillátorból eltűnnek az elsőre lényegtelennek tűnő alkatrészek.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek