Egy értelmes program: Édes Napok a budai várban

Ha szívesen kóstol érdekes ízű édességeket, miközben órákig andalog a budai várban, okvetlenül menjen fel oda ezen a hétvégén. És egyen mondjuk sós karamellát.

A Budai Várban szinte hetente váltják egymást a fesztiválok, hol a  libamáj-, hol a bor-, most meg az édességimádók járulhatnak az oltár elé. Attól függetlenül, hogy nem érjük, miért jó belépőt kérni egy rendezvényre, ahol az ember még egy csomó pénzt ott is hagy, az emberek nagy részét ez nem tántorítja el a látogatástól. A második alkalommal rendezik meg szombaton és vasárnap az Édes Napok Budapest, Csokoládé- és Édességfesztivált. Ott voltunk, megnéztük.

Bonbon

A rendezvényre felnőtteknek kétezer, gyerekeknek ezer forint a belépő, ami egészen pofátlan, de odabent enyhít a fájdalmon, hogy – várakozásainkkal ellentétben – az árak nem érnek az égig. Aki egy különösen ritka csokoládé háromféle fűszerrel vagy gyümölccsel felturbózott formáját akarja megkóstolni, annak is ritkán kell kétszázötven forintnál többet költenie, és ez már eléggé a felső határ. És mivel ezek különlegességek, nem egy-egy fröccsöntött tábla, egy falatnál úgysem kell több, annak is kitart még az íze úgy negyedóráig. Legalább.

A kiállítók többsége (jó érzékkel) kisebb adagokkal készült, így a rendezvény tökéletesen alkalmas arra, hogy a helyszínen megkóstoljunk néhány guszta csokoládét, vagy más desszertet, aztán laza andalgás közben még néhányat elcsomagoltassunk, hogy a következő hetekben elővegyük a hűtőből. Igaz, az kevéssé valószínű, hogy néhány napon belül bármelyiket is megkóstolnánk, mert két és fél óra mászkálás az édességillatban napokig tartó csömört okoz.

Az, hogy végül mit kóstolunk meg, erősen függ attól, honnan megyünk be: nekünk már nem jutott gyomrunk a fűszeres fagylaltokra, pedig a málnás rukkola nagyon jól nézett ki. Ettünk viszont bazsalikomos, citrusos vegán „sütit" (teljesen véletlenül, csak fogyasztás közben érezve, hogy fogalmunk sincs arról, mit is eszünk tulajdonképpen), tökéletes sós karamellát, mellette pedig csípős csokoládékolbászt. Szóval a rendezvényt nyugodt szívvel ajánljuk, és most beveszünk még egy Bilagitot.

Programok

2012. szeptember 22. szombat

16:00-17:00 ÉletKonyha előadása: Forradalmi édességek az egészségedért lemondások nélkül, avagy ismerd meg a nyers vegan édességeket! Glutén-, tej-, tojásérzékenyeknek és cukorbetegeknek is!

17:00-18:00 Cukorlabor: „A cukor elszáll, az élvezet megmarad”

21:00-22:00 Chef Parade kurzusa, csokoládékról, bonbonokról

2012. szeptember 23. vasárnap

11:00-12:00 Chef Parade kurzusa, csokoládékról, bonbonokról

12:00-13:00 Cukorlabor: „A cukor elszáll, az élvezet megmarad”

13:00-14:00 Szamos Csokoládé Iskola Tortadíszítő kurzus

14:00-15:00 Chef Parade kurzusa, csokoládékról, bonbonokról

16:00-17:00 Cukorlabor: „A cukor elszáll, az élvezet megmarad”

Oszd meg másokkal is!
Mustra