Együtt reggeliztek a szuperanyuk

A Nestlé gabonapelyhek támogatásával futó Szuperanyu játékunk nyertesei, azaz a sztár Szuperanyu, Gubás Gabi, az olvasói Szuperanyu, Mrázné Schmidt Judit, valamint a Nestlé dietetikusa, Mihály Tekla a Két Szerecsen kávézóban találkozott. A hírességek és az olvasók közül kiválasztott családanyák a közös étkezés mellett tapasztalatot cseréltek a reggeli készülődéssel járó nehézségekről és a gyerekneveléssel kapcsolatos kérdésekről.

A Szuperanyuk közös reggelije oldott hangulatban telt, így Mihály Tekla nem csak táplálkozási kérdésekre tért ki, hanem a reggeli készülődéshez kapcsolódó szokásokra is. A dietetikus ugyanis csodálva olvasta, hogy az olvasói Szuperanyu gyermekei amellett, hogy esténként felkészülnek az új napra (kikészítik a ruháikat, bepakolják az iskolatáskát), még reggel is odafigyelnek arra, hogy rendet hagyjanak maguk után a szobájukban, és a pizsamájukat is összehajtva teszik el.

Mrázné Schmidt Judit szerint ez csupán megszokás kérdése, a gyerekek azt csinálják és azt a mintát követik, amit szüleiktől látnak otthon. „Egyszer-kétszer együtt megcsináltuk, és utána ezek már mentek maguktól” – mesélte a kétgyerekes édesanya.

Gubás Gabi a beszélgetés során többek között arra tért ki, hogy miért is tartja igazán fontosnak azt, hogy közösen reggelizzen családjával. „A színház miatt nálunk a reggeli lett a közös étkezés. A gyerekkoromból a legtöbb emlék az étkezéshez köthető, ilyen például, hogy anyu sütött hétvégenként, és akár még este is nekiállt a kedvünkért süteményt készíteni. A közös étkezések maradnak meg élménynek” – osztotta meg véleményét a színésznő.

Az egyórás reggeli végén Gubás Gabi elmondta, nagyon jó volt számára, hogy könnyen egy hullámhosszra kerültek. „Olyan volt, mintha három barátnő találkozott volna, akik nagyon hamar fel tudták venni a beszélgetés fonalát, és nagyon hamar rájöttek, hogy mennyi mindenben hasonlítanak. Bár Teklának még nincs babája, de mondta, hogy nagyon jó volt a beszélgetés, sok mindenben megerősítette, és minket is megerősített abban, hogy jó irányba megyünk, és kiegyensúlyozottan élünk” – mondta Gubás Gabi.

„Mindenképpen tanulságos volt két olyan anyukával találkozni, akik szerintem követendő példát mutatnak. Sokszor csak ámultam, hogy így is lehet anyának lenni, és megerősített ez a találkozás. Nagyon sokat tanultam én is tőlük” – foglalta össze a beszélgetést Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa, akinek külön szimpatikus volt, hogy a tápláló étkezésekre való odafigyelés mellett a Szuperanyuk dolgozó nőként arra is képesek, hogy összetartsák családjukat.

Az olvasói Szuperanyu hasonlóképpen nyilatkozott a nyeremény reggeliről, Mrázné Schmidt Judit elmondása szerint ez az egyórás beszélgetés tényleg olyan volt, mintha évek óta ismernék egymást, és most összejöttek volna egy közös reggelire. „Ez abból is látszott, hogy néha talán egymás szavába vágtunk, annyi mondanivalónk volt, és a közös témák során mindhármunknak volt hozzászólása. Nagyon jó volt ez a közös reggeli, köszönöm szépen!” – zárta le a beszélgetést.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek