no

Gubás Gabi a legmenőbb celebanya

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játék keretein belül olvasóink megválasztották azt a hírességet, aki szerintük a legjobban helyt állt a reggeli készülődés során felmerülő megpróbáltatások során. A szavazatok alapján a megmérettetést Gubás Gabi nyerte.

Gubás Gabi
Kövesdi Réka

A színésznő a Díványnak korábban elmondta, a közös reggeli híve. Véleménye szerint a közösen reggelizés szokás kérdése. Ilyenkor beszélik meg, ki mit csinál aznap, ez alatt az idő alatt tudnak családi életet élni. Gubás Gabi törekszik a változatos étkezésre, az asztalra mindig kerülnek szezonális zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű vagy tönkölylisztből készült kenyerek.

„Fontosnak tartom, hogy mindent megismerjenek, megkóstoljanak. Aminek nagyon örülök, hogy a gyümölcsöket, a zöldségeket, például a spenótleveleket akár nyersen is szívesen megeszik. Ez fontos, mert nyersen sokkal több vitaminhoz és tápanyaghoz jut a szervezetük” – mesélte a színésznő.

A Nestlé dietetikusa elmondta, úgy látja, hogy Gubás Gabi számára fontos a kiegyensúlyozott életmód, és sokat tesz azért, hogy ennek megfelelően élje mindennapjait. „Mintha csak az általános dietetikai ajánlásnak tenne eleget: időben, és otthon reggelizik a családjával, megadja a szükséges időt az első étkezésre, ráadásul még azt is megválogatja, hogy mi kerüljön szerettei tányérjára” – fejtette ki Mihály Tekla.

„Dietetikusként, ha a reggeliről kérdeznek, azt javaslom, tartalmazzon teljes értékű gabonával készült terméket (pl. gabonapelyhet vagy pékárut), valamilyen teljes értékű fehérjeforrást (pl. tejet), nyers zöldséget vagy gyümölcsöt, illetve innivalót (pl. ásványvizet, frissen facsart gyümölcslevet)” – tette hozzá.

A szakember szerint azok, akik rendszeresen reggeliznek, bizonyítottan egészségesebb étrendet követnek és jobban teljesítenek a nap folyamán. Gubás Gabinak és családjának éppen ezért kiegyensúlyozottan indulhat a napja, hiszen sosem marad el náluk a reggeli, ráadásul az változatos és ízletes.

Bárki követheti a színésznő példáját, és válhat könnyen hétköznapi Szuperanyuvá. Mihály Tekla szerint a reggeli sietségben érdemes olyan reggelit választani, amelynek elkészítése és elfogyasztása nem jár sok idővel. Praktikus, kényelmes és finom megoldás lehet, ha olyan tápláló étel kerül az asztalra, mint a teljes értékű gabonával készült gabonapehely, tejtermékkel, friss gyümölccsel. Ez azért is jó választás, mert a teljes értékű gabonával a gabonaszem mindhárom része – a csíra, a korpa és a magbelső is – belekerül az ételbe, míg például a finomliszt csak a magbelet tartalmazza.

Ennek köszönhetően például több mint négyszer annyi élelmi rostot, kétszer annyi kalciumot, hatszor annyi magnéziumot és négyszer annyi káliumot tartalmaz a teljes értékű gabona. Az ezzel készült élelmiszerek jelentik az egyik legfontosabb élelmirost-forrást. Ezek a rostok nem csupán a jóllakottság érzését keltik bennünk, hanem az emésztőrendszer egészséges működéshez is elengedhetetlenek.

Szuperanyu pályázat

A Sztáranyukkal párhuzamosan keressük azokat a Szuperanyukat, akik átlátnak a reggeli készülődés káoszán és szembenéznek a nagy reggeli kihívással. Egyedi történeteket és fotókat várunk olvasóinktól, arról, hogy mi fér bele egy átlagos reggelbe. Mi kerül a családi asztalra? Hogyan lehet időt nyerni mindenre? A pályázatokat a szuperanyu.palyazat@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell egy 10 soros leírást és legalább egy fotót. Beküldési határidő: 2012. augusztus 29.

Az olvasóink által beküldött pályázatok közül dietetikus szakember és a Szuper sztáranyu fogja kiválasztani a legjobbakat, amelyek közül a három legérdekesebbet közzétesszük a dívány.hu-n. A Nestlé gabonapelyhek támogatásával futó játékunkban a legjobb történetet beküldő olvasó nyereménye egy közös reggeli lesz a Szuper sztáranyuval és a Nestlé dietetikusával, Mihály Teklával; ezen túl pedig egy négyfős család egyhavi gabonapehely mennyiségét is megkapja, ráadásul egy alkalommal dietetikusi szaktanácsadáson vehet részt.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek