Fésűs Nelly játékosan küzdi le a válogatósságot

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Fésűs Nelly.

Ha iskola van, akkor korán fekszik le a 9 és fél éves lánya, Csenge, ezért nincs igazán nagy probléma ébredéskor. „Általában már fél kilenckor lefekszik, de csak kilenctől van alvás. Beszélgetünk, lehet még olvasni, az a lényeg, hogy pihenjen” – mesélte a színésznő. Fésűs Nelly nem csak a korai fekvéssel, hanem az előkészületekkel is igyekszik megkönnyíteni a reggeli menetrendet.

„Megpróbáljuk este előkészíteni a ruhákat, hogy ne reggel kelljen válogatni. Igaz, ez a kiszámíthatatlan időjárás miatt nem mindig egyszerű” – tette hozzá. A korai lefekvés ellenére azért reggel noszogtatni kell Fésűs Nelly lányát. A készülődésbe be van tervezve a kényelmes ébresztő, így nem probléma, ha Csenge még odabújik hozzá. Fésűs Nelly saját bevallása szerint nem az a reggeliző típus, de ott ül vele.

Fésűs Nelly.jpg
Dévai Zoltán

„Az ébredéshez kávéra van szükségem. Nem vagyok az a reggelizős típus, de odaülök hozzá. Csenge zabpelyhet, csokis gabonapelyhet vagy croissant-t reggelizik” – mondta a színésznő, aki szerint lánya válogatós, de nem vészes a helyzet. „Ellentétben sok gyerekkel imádja a spenótot, megeszi a zöldségeket, a gyümölcsöket. Szerintem az, hogy a gyerekek megeszi-e a vitaminban gazdag zöldségeket, szokás kérdése.”

Véleménye szerint az a legjobb módszer a válogatósság, és az új ízek megismertetésére, ha játékos formában tesszük azt. „Fel kell kelteni a gyerek érdeklődését, például úgy, hogy az ételből figurákat, növényeket formázunk meg. Nemrég narancsból, mandarinból, kiviből, banánból készítettem a lányomnak lakatlan szigetet, és nagyon tetszett neki” – mondta Fésűs Nelly. Szerinte egyébként a zöldségleves is sokkal népszerűbb lehet, ha betűtésztát tálalunk hozzá. Hiszen a tésztának nincs más íze, de ki lehet belőle rakni szavakat, ami szórakoztatóvá teszi az étkezést.

A színésznő nem szereti, ha mindenki akkor eszik, amikor eszébe jut. Véleménye szerint a tudatosan szervezett közös étkezések fontosak, éppen ezért fontos számára, hogy a főétkezésekkor együtt üljenek le enni. „A rendszer az nagyon fontos az életben. Ha van rendszer, akkor nincs kapkodás. Szerintem egy gyerek nem is érzi magát biztonságban, ha nincs megszokott napi rutin” – fogalmazta meg véleményét Fésűs Nelly arról, hogy milyen szokások vezethetnek a kiegyensúlyozott életmódhoz.

Szuperanyu pályázat

Keressük a Szuperanyukat, akik átlátnak a reggeli készülődés káoszán és szembenéznek a nagy reggeli kihívással. Egyedi történeteket és fotókat várunk olvasóinktól, arról, hogy mi fér bele egy átlagos reggelbe. Mi kerül a családi asztalra? Hogyan lehet időt nyerni mindenre? A pályázatokat a következő hetekben a szuperanyu.palyazat@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell egy 10 soros leírást és legalább egy fotót. Beküldési határidő: 2012. augusztus 29.

Oszd meg másokkal is!
Mustra