Szekeres Nóra teli hassal indítja útnak gyerekeit

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételek kerülnek az asztalra Szekeres Nóránál.

„Nálunk a tipikus iskolás rendszer működik. Régen még kikiabálhattam a paplan alól, hogy még alszom öt percet, de most már enyém a hálátlan szerep, ami az én életemben is az anyukámé volt, mégpedig, hogy vigyem a rossz hírt, ébresztő!” – nyilatkozta a Díványnak Szekeres Nóra. Fia, a 10 éves Milán pacsirta típus, felébred és egyből tesz-vesz, azonban a műsorvezető és 11 éves lánya, Noa számára a felkelés kész kínszenvedés. "Az én felelősségem, hogy minden időben meglegyen, de azért úgy állítom be az órát, hogy  legyen egy kis játékterem."

nóri2
Www.zoltansarosi.com

„A reggelit tartom a legfontosabb étkezésnek. Osztom azoknak a véleményét, akik szerint a reggelizz, mint egy király, vacsorázz, mint egy koldus alapelv a követendő, ha egészségesen szeretnél élni. A napot kezdje az ember nyugodtan, a gyerekek úgy induljanak útnak, hogy tele van a hasuk" - mesélte, majd hozzátette: nála gyerekként egyáltalán nem így volt. "Pontosan tudom, hogy milyen az, ha kihagyod a reggelit. Kb. 10-ig bírod, utána berontasz a büfébe, és legszívesebben mindent felfalnál. A legdurvább, ha nem csak szeretnéd, hanem meg is teszed. Én általában megtettem, úgyhogy mondhatni a saját hibámból tanultam. Pont ezért a srácokat már ovis koruktól arra szoktattam, hogy még otthon egyenek, beszélgessünk, ne rohanjunk, induljon nyugodtan a nap. Ezért megéri 10 perccel korábban kelni."

Szekeres Nóra azon a véleményen van, hogy reggel bármit lehet enni, mivel amit reggel elfogyaszt, azt feldolgozza szervezete. A családja is ennek tudatában kezdi a napot, ha a gyerekek tojást szeretnének, megkapják, ha mogyorókrémet magában, azt is. „Az a legfontosabb, hogy ne üres gyomorral és kapkodva induljanak el. Mikor felébrednek, mindenki leadja az aznapi rendelést, Milunak kikészítem a ruháját, Noa már nem enged beleszólást. Ezután a konyhába veszem az irányt, ők ébredeznek, felöltöznek. Ha elkészültem, szólok, és mindannyian asztalhoz ülünk. Utána rohanok zuhanyozni, öltözni, nekik addig még marad egy kis idejük, hogy magukhoz térjenek és fogat mossanak.

A család asztalára elég változatos ételek kerülnek, mivel mindenki mást-mást eszik. „Mindig felbukkannak újabb és újabb kedvencek, például Milu most joghurtból csak a Smarties-os vaníliás joghurtot hajlandó megenni, de azt minden nap, akár többször is. Emellett persze sok minden más kerül az asztalra, mikor mit kérnek: kalács, gabonapehely, baracklekvár, stb." - mesélte a műsorvezető, aki szerint a gyerekei néha elképesztő mennyiségű ételt el tudnak tüntetni. "Noa a minap reggelire megevett két tojásból rántottát baconnel, paradicsommal, majd berendelt még egy adag Nestlé Fitness gabonapelyhet tejjel. Fejlődésben lévő szervezet" - mondta Szekeres, aki a müzli, joghurt és gyümölcs összeállítást választja reggelente. Elmondása szerint, ha ezt eszi, akkor nagyon sokáig energikus marad, és nem gyötri éhségérzet.

Szekeres Nóra nem tagadja, a gyerekei kissé válogatósak, de nem bánja, hogy nem esznek meg akármit, van azonban olyan, amit ő nem hagy. „Milu kedvenc zöldsége  hagyma, amivel nincs is baj, de szerinte a legjobb egy lilahagymás rántotta lenne, amitől azért próbálom megkímélni az osztálytársait. Egy kicsit mindig igyekszem színesíteni a kínálatot, és Noa vevő az új ízekre. Most épp azzal próbálkozom, hogy egy kis saláta is elfogyjon a rántotta mellé."

Szuperanyu pályázat

Keressük a Szuperanyukat, akik átlátnak a reggeli készülődés káoszán és szembenéznek a nagy reggeli kihívással. Egyedi történeteket és fotókat várunk olvasóinktól, arról, hogy mi fér bele egy átlagos reggelbe. Mi kerül a családi asztalra? Hogyan lehet időt nyerni mindenre? A pályázatokat a következő hetekben a szuperanyu.palyazat@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell egy 10 soros leírást és legalább egy fotót. Beküldési határidő: 2012. augusztus 29.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek