Gubás Gabi előre felkészül a reggeli rohanásra

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Gubás Gabi színésznő.

Gubás Gabi
Kövesdi Réka

„Ha lehetséges, a reggelit együtt töltjük, mindenki leül, együtt eszünk. Ez nagyjából tartható is, utána mindenki megy a dolgára” – nyilatkozta a Díványnak az ötéves Attila és az egyéves Anna édesanyja, Gubás Gabi. A színésznő, aki második gyermeke születése után három hónappal tért vissza a színpadra, elmondta, ha korán kell indítaniuk a napjukat, inkább előre felkészül a reggeli rohanásra, mert a reggeli sosem maradhat ki. Véleménye szerint a közösen reggelizés szokás kérdése. Ilyenkor készítik elő, ki mit csinál aznap, ez alatt az idő alatt tudnak családi életet élni, beszélgetni, megbeszélni, hogy ki mit álmodott.

A család reggelije mindig bőséges, Gubás Gabi törekszik a változatos étkezésre. Az asztalra mindig kerülnek a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből, teljes kiőrlésű vagy tönkölylisztből készült kenyerek. Vagyis olyan dolgok, amik fontosak az emésztés megkönnyítésében és kellő energiát biztosítanak. A színésznő gyerekei szerencsére nem kirívóan válogatósak. „Természetesen gyerekek, szeretik az édességet, ezt az igényt saját készítésű süteménnyel oldom meg, amiket aszalt gyümölcsökkel dobok fel” – mondta.

„Fontosnak tartom, hogy mindent megismerjenek, megkóstoljanak. Aminek nagyon örülök, hogy a gyümölcsöket, a zöldségeket, például a spenótleveleket akár nyersen is szívesen megeszik. Ez fontos, mert nyersen sokkal több vitaminhoz és tápanyaghoz jut a szervezetük” – mesélte a színésznő, aki játékos formában próbálja megismertetni gyermekeit az új ízekkel, kicsi koruktól kezdve. Gubás Gabi a játék közbeni nassolást is az egészséges életmód elvárásai szerint oldja meg. „Nagyon ritkán eszünk a tévé előtt. Rajzolás, tévénézés közben általában friss gyümölcsöt, zöldséget, például karalábét, sárgarépát teszek a kezük ügyébe” – mesélte.

Gubás Gabi jelenleg a szétválasztós diéta szerint étkezik, melyet a természetgyógyász párja javasolt számára. Eszerint a módszer szerint az ételeket két csoportra oszthatjuk: szénhidrát illetve fehérje tartalmú ételekre. A diéta előírásai szerint ugyanazon az étkezésen belül nem fogyaszthatjuk egyszerre a két típust. Ugyanazon az napon belül eheti mindkettőt, de három órának el kell telnie két étkezés között.

„Ez a módszer tehermentesíti az emésztőrendszert. A várandósságom alatt nagy segítséget nyújtott ez a módszer: kevésbé ragadtak rám a kilók. A diétát utána is lehet folytatni, kiküszöbölhető vele a cellulit” – mondta el Gubás Gabi, aki szerint ennek az étkezési módszernek az a nagy előnye, hogy minden táplálékot bejuttat a szervezetébe, de könnyebben emészti meg azokat.

A színésznő azonban kiemelte, a gyermekeinél nem alkalmaz ilyen vagy bármilyen más diétát. „A gyerekeknél minden tápanyag egyaránt fontos, a szénhidrát, a fehérje, a zöldség és gyümölcs, mint vitaminforrás. Fejlődő szervezetek, ezért őket természetesen nem diétáztatjuk”.

Szuperanyu pályázat

Keressük a Szuperanyukat, akik átlátnak a reggeli készülődés káoszán és szembenéznek a nagy reggeli kihívással. Egyedi történeteket és fotókat várunk olvasóinktól, arról, hogy mi fér bele egy átlagos reggelbe. Mi kerül a családi asztalra? Hogyan lehet időt nyerni mindenre? A pályázatokat a következő hetekben a szuperanyu.palyazat@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell egy 10 soros leírást és legalább egy fotót. Beküldési határidő: 2012. augusztus 29.

Oszd meg másokkal is!
Mustra