Hogyan égessünk kalóriát a strandon?

Mivel a nyaralás nem azt jelenti, hogy mozgás és étkezés terén maximálisan elengedhetjük magunkat, a strandon is rengeteg mód van rá, hogy fizikailag formában tartsuk testünket. Összegyűjtöttük azokat a strandon végezhető mozgási lehetőségeket, melyeket, ha naponta akár fél órán át játszunk, nem lesznek túlzott gátlásaink, ha megkívánunk utána egy adag finom fagylaltot. 100 g vizes fagyiban ugyanis csak 85 kalória van, a krémfagylaltban 188 kcal, míg a 100 g jégkrém 160 kcal-t tartalmaz.

Strandröplabda: A strandröplabdázással kétszer annyi kalóriát égetünk el, mintha a füvön vagy tornateremben játszanánk. Egy órás strandröplabdázással 484 kalóriát égetünk el, de a röplabda amúgy is a legjobb alakformáló, kiválóan edzi a lábat és a feneket.

Frizbi: A Magyarországon 1941-ben, Amerikából meghonosodott játékkal fél órányi dobálással mindössze 100 kalóriát égethetünk el. Hasonló eredményt, 92 kalória veszteséget érünk el ugyanennyi ideig tartó úszódeszkázással, másnéven Boogie Boardozással is.

Égessen kalóriát nyaralás alatt is
Égessen kalóriát nyaralás alatt isStockfresh

Racketball: A fallabda szabadban űzhető ága a racketball, ami a parton játszható sportok nagy klasszikusa. A több strandoló bevonásával játszható játékhoz erősebbnek is kell lenni, de megvan az eredménye, 184 kalóriát égethetünk vele fél óra alatt. A homokban való gyorsgyalogláshoz még eszköz sem kell, ebből fél óra 116 kalória mínuszt jelent.

Kerékpár: A biciklizés az egyik legnagyszerűbb módja a mozgásnak, már napi fél óra bringázással megnövelhetjük az állóképességet, amellett, hogy megmozgatja a test izomzatait és kíméli az izületeket. Negyed órányi tekeréssel 323 Kcal-t, harminc perccel pedig 720 Kcal-t égetünk el.

Görkorcsolya: Egy órányi görkorcsolyázással 408 kalóriát dolgozhatunk le, ami azt jelenti, hogy akár dupla adag krémfagylaltot is megehetünk edzés után. A görkorcsozás alaposan megdolgoztatja az izmokat, az egyik leghatékonyabb zsírégető módszerként tartják számon.

stockfresh 62355 want-to-ride sizeS
Stockfresh
Oszd meg másokkal is!
Mustra