Jó fodrászt találni nehezebb, mint pasit

Hogyan találjuk meg az igazit? Na nem a párkapcsolatban – arra nem lenne könnyű válaszolni – inkább fodrászfronton. Vajon aki a barátnőnek vág szupermodern hajat, az jó lesz nekünk is? Vagy válasszuk inkább a sarki szépségszalont? Esetleg a mindenki által ismert trendi helyet? Vajon az alapján érdemes keresni, hogy milyen a stílusunk? Megpróbáljuk megfejteni!

Az ember olykor évtizedekig jár egy fodrászhoz, ahogy például Vidal Sassoon rajongói tették, mások szeretnek mindig új figarókat megismerni, vagy az életük változásai miatt kezdik úgy érezni, ideje újat keresni. A döntés sosem könnyű, de érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

stockfresh 193941 professional-hairdresser-with-fashion-model-at

Aki a klasszikus frizurákat kedveli, az ne keressen divatfodrászt, mert az ő fejében ott vannak ugyan a legújabb trendek, de a hagyományosabb fazonokat biztos unja. Az, aki utálja, ha körülugrálják és szinte szálanként vágják a haját, ne válasszon nagy szalont, mert csak rosszul fogja magát érezni. A mindig lázadók, és a vadabb formákat kedvelők válasszanak olyan szalont, ahol az angol vonalat használják a fodrászok, vagy gyakran járnak versenyekre, mert itt biztosan elégedettek lesznek. Ha színben szeretne valaki a megszokottól eltérőt, vagy fontos számára az extra minőségű hajfestés, az már talál olyan szalont is, ahol festőspecialista áll rendelkezésre.

A net tökéletes terep arra, hogy az első benyomást megkapjuk egy helyről és az ott dolgozók munkájáról. Érdemes a Google-t is használni, onnan kiedrül, mennyire elégedettek a vendégek a fodrásszal, milyen vélemények keringenek róla. A kapós fodrászoknál nem ritka, hogy 1-3 héttel előbb be kell jelentkezni, ezt érdemes belekalkulálni a tervezett látogatásba.

Mit mondjuk el az új fodrásznak mindenképpen?

  • milyen a hajunk (sprőd, hullámos, forgós)
  • mennyit vagyunk hajlandóak vele foglalkozni
  • milyen finish termékeket használunk
  • mennyire szeretnénk variálni a frizuránkat
  • aktívan sportolunk-e
  • mennyi időnk van reggel a frizurakészítésre
  • mi az amit utálunk hordani ( fufru, rálóg a haj a fülre stb..)
  • mennyi időnként szeretnénk menni
  • mi volt a baj az előző frizurával

A legjobb persze a barátnők végigkérdezése, vagy barátkozósabbak akár egy jó frizurájú idegent is megkérdezhetnek, hogy ki vágta a hajukat. A nők általában szeretnek ezzel eldicsekedni, és szívesen megosztják az információt. Aki biztosra akar menni, az megnézheti személyesen is a szalont, hogy tetszik-e, amit ott lát, illetve, hogy milyen hajjal távoznak a vendégek. Ha már kiválasztotta a leendőt, érdemes olyan stílusú ruhában menni, amit egyébként is hord, hogy a fodrász tudja, mi az ami közel áll önhöz.

Ha egyébként folyton sportosban jár, de egy kötelező program miatt körömcipőben és kosztümben esik be az új helyre, a figaro azt gondolhatja, ez az ön stílusa. Az én fodrászom a nők cipőjét figyeli meg, és abból von le messzemenő következtetéseket, mások inkább az öltözéket figyelik meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra