no

Tönkreteheti a műszempilla az igazit

Ha fennfelejtjük a műszempillákat, irritálhatják a bőrt, ha túl nehezeket választunk, a súlyukkal roncsolhatják az igaziakat. A ragasztó-eltávolítók pedig úgy csípik a szemet, hogy senkinek nem ajánlják őket. A Díványnak nyilatkozó szakember azt javasolja, hogy 3D-s pillák esetén vegyünk minél könnyebb műszempillákat, a többihez pedig használjunk szilikonos ragasztót.

tk3s 19661005 kts k09 576

A Cheryl Cole-hoz hasonló hírességek állítólag robbanást idéztek elő a műszempillák piacán. dr. Bessam Farjo hajhelyreállító orvos a Daily Mailnek azt mondta, hogy kezelt már nőket szempillaproblémákkal, mert túl sokat használtak műszempillákat. "Tönkretehetik az igazi szempillákat, ha állandóan műszempillákat visel valaki, és nem megfelelően távolítja el őket" - nyilatkozta dr. Bessam. A ragasztó ugyanis, ami a műszempillákat a szemhéjhoz köti, többek között irritálhatja a bőrt, ha az ember így alszik el. A műszempilla eltávolításánál pedig kitépheti a természetes szempillákat is. Ahogy dr. Bessam a lapnak elmondta, már fordultak hozzá azzal a kérdéssel, hogy műtéttel helyre hozhatóak-e az igazi szempillák.

"Nagyon igaz, hogy tönkreteheti az igazi szempillákat a műszempilla" - erősítette meg a Díványnak Árpa Karolnia sminkes, aki azt is elmondta, attól is függ, hogy milyen műszempilláról van szó. "A 3D-t egyenként, szálanként ragasztják a saját pillánkra. Ez hosszútávon nyilván roncsolja, mert plusz súlyt kapnak az igazi szempillák" - magyarázta Árpa. Az a szempilla tehát, aminek minimális a súlya, kevésbé roncsol.  "A soros műszempillák általában alkalmi pillák, azokat egy estére teszi fel csak az ember. Ott inkább a ragasztó a sarkalatos pontja a dolognak. Amiket a száz forintos pillákhoz csomagolnak, és lerobbanthatatlanul ott tartja őket, azok nyilván roncsolják az igaziakat. Azokat érdemes kerülni."

tk3s 1169555

Mint mondta, a Duo nevű szilikonos ragasztó egy sokkal barátibb megoldás. Ehhez például a Sminkboltban lehet hozzájutni.  Léteznek ragasztó-eltávolítók is, de azok állítása szerint annyira csípik a szemet, hogy legjobb barátnőjének biztos nem javasolná őket.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek