5 nő, aki kicselezi az idő múlását

Sophie Marceau a kézműves cuccokat szereti, Cindy Crawford pedig egyre szorosabb viszonyt ápol plasztikai sebészével. Naomi Campbell-nek fiatalító elixírje van, Jodie Foster pedig megszokta már a botoxot. Ha a ragyogásodból élsz, el kell szaladnod az évek elől. Hírességek szépségreceptjei.

Sophie Marceau: nulla smink

A francia színésznő teljes karriert futott be, hiszen játszott Mel Gibsonnal és volt James Bond lány is, igaz a rossz oldalon állt és a végén le lett durrantva. Ám a világhírnevet jelentő Házibuli c. filmbe véletlenül keveredett: 1980-ban, amikor nem talált magának munkát, véletlenül akadt egy magazin hirdetésére, amely smink reklámokhoz keresett tiniket. Itt találkozott Françoise Menidrey-vel, aki épp szereplőket keresett egy új Claude Pinoteau-filmhez, a Házibulihoz. Manapság a színésznő hétköznap soha nem visel sminket, mert nem szereti a bőrén, pedig néha fel kell tennie. Erre a célra apró smink táska van nála, ám a púdert soha nem használja az egész arcán - leginkább csak egy könnyű rózsaszínes pírt hord fel.

Szájrúzst is csak elvétve használ, egyrészt nem szereti, másrészt az ajka természetes színével nincs baj, így bőven elegendő a Shu Uemura márkájú szájfény is. A botoxot nem ismeri, ami pedig a napi arcápolást illeti, nem kell elérhetetlenül drága sztármágiára gondolni: csak szappant és vizet használ, majd egy könnyű krémet visz fel, ami vagy Clarins, vagy Nivea, vagy sima olívaolaj, ami a bőrt rugalmassá teszi. Leginkább olyan termékeket választ, amiket nem teszteltek állatokon. A színésznő haja vékony és száraz, ezért fényező sampont és balzsamot használ, valamint férje szülőföldjéről, Lengyelországból hozat kézműves, természetes kencéket, melyekben magas a gyümölcs vagy len tartalom – ugyanis ezekért nagyon hálás a haj.

Cindy Crawford: kicsi botox

A szupermodell nem is olyan régen meglepő kijelentést tett, miszerint ő már számos kozmetikai beavatkozáson esett át az elmúlt 11 évben. Mindig is feltételeztük, hogy Crawford 25 millió fontos vagyonát nem a legyek hordták össze, és szépségére kellő mértékben rágyúrt. Állítása szerint fénykorában, amikor a kifutók sztárja volt, a közhiedelemmel ellentétben, még nem érintette szike a testét. Ha rákérdeznek a titkára, azt mondja, hogy egészségesen él, sok vizet iszik, ügyel rá, mit eszik és sokat mozog. De manapság a kozmetikai sebészének köszönheti bőre feszességét.

Korábban az egyszerű kozmetikumok híve volt, és olyan népi kencék alapozták meg mai ragyogását, mint az őrölt kávé-vagy olívaolaj pakolás. Mivel tisztában van vele, hogy egy idő után a krémek már nem képesek visszaállítani a bőr rugalmas textúráját, gyakran dönt a vitamin-és kollagén injekciók, vagy a botox mellett. Számos kozmetikai cégnek adta már kölcsön testrészeit reklámokhoz, mert amit ő javasol, azt elhiszik. De amitől Crawford szépül és gazdagodik, nem biztos, hogy univerzális csodaszer minden nőnek.

Naomi Campbell: fiatalító elixír

A modell-ikon ma már inkább botrányainak köszönheti hírnevét, mintsem múlhatatlan szépségének, mert hol a házvezetőnőjét terrorizálja, hol rendőröket tép meg a londoni reptéren. Jót tesz a szépségnek az is, ha filmsztárok, hercegek és milliárdosok hevernek az ember lába előtt, mint ahogy ez az ő esetében a mai napig megtörténik. Mi a titka? Sok fehérjét eszik, halat, sajtot, tojást, de a mindennapi menüje bőven tartalmaz még zöldséget-gyümölcsöt, ezen belül is kiemelt helyen van a paradicsom és az ananász. Ezen kívül könnyű vacsorákat és sok folyadékot javasol, valamint rendszeres testmozgást.

Persze ezek még nem mentenek meg a rehab klinikától, ha mellette iszunk és drogozunk, ahogy ő is tette. Állítólag már évek óta rendben van, sőt, Oprah-val közösen hirdetik a csodaelixírt, amit bárki elkészíthet otthon: a koktélhoz kell juharszirup, cayenne bors, citromlé és víz - azt állítják, hogy ez egy méregtelenítő folyadék és napi háromszor kell inni, hogy megtörténjen a varázslat. De szóba került még a kókusztej is, mint az örök fiatalság egyik záloga. Ami a frizurát illeti, a szupermodell azt javasolja, hogy hajmosás után csavarjuk fel a hajat, és hagyjuk megszáradni, mert így gyönyörű természetes hullámokat kapunk. A szem alatti sötét karikák pedig egyszerű vazelinnel megszüntethető. De aki csak elméletben kívánja Naomi Campbell-t sminkelni, van egy on-line játék, ahol ki lehet készíteni, öltöztetni-vetkőztetni.

Claudia Schiffer: alapozókirálynő

Hajlamosabbak vagyunk elfogadni azoknak a nőknek az életmódtanácsait, akik a szépségükből élnek. Pláne, ha 55 millió eurót szedtek vele össze, ahogy a német szupermodell és alkalmi színésznő Claudia Schiffer is tette. A számos film mellett videóklipekben is láthattuk, sőt, amikor David Copperfielddel járt, akkor több darabban is játszott, szétfűrészelve. A modell egyik tanácsa, hogy soha ne hagyd otthon a napszemüveged, főleg akkor, ha elmaradt a napi smink - ugyanis egy jól megválasztott napszemüveg nem csak a szemet védi, de elrejti a duzzadt és sötét karikákat is.

Általában csak alapozót használ smink helyett - szerinte is a sok víz az egészséges, ragyogó bőr titka, ám ő borsmenta teával, miso leves és barna rizs ebédekkel is kiegészíti a kúrát. A bőrnek nemcsak a ragyogása, de az illata is fokozható. Ugyanis a parfüm nemcsak öltöztet, de szépít is: két illat használatát javasolja minden nap - a reggel kezdődjön valami könnyű és friss illattal, délután pedig jöhet egy összetettebb és virágos kompozíció. Ami a frizurát illeti, szerinte fokozza a haj természetes textúráját, ha mosás után nem szárítjuk meg teljesen (Naomi Campbell is valami hasonlót mondott az imént).

Jodie Foster: genetika plusz sebész

Az amerikai színésznő nyolc éves kora óta több mint 50 filmben, tévéjátékban szerepelt. Két évesen már reklámokban hasított, majd később beszippantották a sorozatok is. Elég hamar a csúcsra jutott, mert 12 évesen már a Taxisofőr-ben játszott, amiért Oscar-díjra is jelölték. A most 48 éves színésznő még mindig nem érzi úgy, hogy itt az ideje a plasztikai tuningnak, sőt, még a sminket is hanyagolja. De az ő titkát leginkább a genetikában kell keresni.

A plasztikázást megveti és a természetes szépséget hirdeti, bár a botox gyakori vendég nála, de ez még mindig messze van Cher teljesítményétől, akiből már alig maradt valami eredeti. Tény, hogy Foster tényleg használ egy kis Botoxot, hogy eltüntessen néhány szarkalábat a szeme alól. Néhány plasztikai sebész szerint az arca a korához képest túl fényes és sima, a mosolya pedig kicsit feszes, ami egy mini arcplasztikára enged következtetni. Még olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy az orrplasztikán már egészen fiatalon túl esett. Ám időtlenségének a csillagászok is emléket állítottak: 1998-ban elneveztek róla egy újonnan felfedezett kisbolygót - az égitest a 17744 Jodiefoster nevet viseli.

Oszd meg másokkal is!
Mustra