A termékenység látványos - 5 testi jegy, ami árulkodik rólad

Fantasztikus összefüggéseket árulnak el a különböző testrészeink az értő szemnek. Az arccsont a megbízhatóságról, a köldök a sporthajlamról árulkodik, és egy sor más finomság is itt van. Egy intézetnyi brit tudósnak elegendő kutatás és felfedezés egy helyen.

Cracked.com gyűjtése alapján íme a leginkább meglepő összefüggések.

Ha tisztességes vagy, az látszik az arcodon

Pontosabban az arccsonton: a széles arccsontú embereket a közvélekedés eleve megbízhatatlannak tartja, és ami a dologban igazán szép: egy kutatás kiderítette, hogy valóban kevésbé tisztességesek. A skót St. Andrews Egyetemen végzett kutatás feltárta, hogy a szélesebb arccsontú férfiak hajlamosabbak voltak csalni a játékban, ráadásul a társaik is ezt várták tőlük, elég volt megnézni az arcukat. Ennek az okát egyelőre nem sikerült megnyugtatóan tisztázni, de köze lehet ahhoz, hogy a nagyobb arccsont összefügg a testi erővel és mérettel, és a nagyobb embereknek nem kell az esetleges retorziótól tartaniuk, ha kiderül a csalás.

Dagadt kisgyerekek hamarabb szexelnek felnőtt korukban

Szép találat. Egy illinoisi egyetemen végzett 770 fős kutatás egyértelmű kapcsolatot talált a gyerekkori növekedés és a későbbi szexuális élet között. Azok a gyerekek, akik a leggyorsabban híztak a születésük után, később sokkal hamarabb vesztették el a szüzességüket, és több szexuális partnerről számoltak be. Ugyanazok a hormontermelő szervek felelősek ugyanis az első hat hónapban való rohamos növekedésért, mint amelyek később a nemi hormonokat termelik.

A péniszméret leleplezi a homoszexuálisokat

Fotó: aussiegall
Fotó: aussiegall

A férfiak méretének megállapítására rengeteg elképesztően tudományos és hatékony módszer van az orr méretének és formájának vizsgálatától kezdve, a forgó irányán keresztül, a különböző ujjak méretének arányszámáig. Az egyetlen biztos módszer azonban a következő: ha homoszexuális, akkor sanszos, hogy nagyobb van neki. Legalábbis a Kinsey intézet harmincas években elkezdett három évtizedes kutatása szerint. Ami módszertanilag ugyan egy kicsit problematikus volt, a méréseket ugyanis maguk az alanyok végezték, de a tudósok szerint semmi ok azt hinni, hogy a homoszexuálisok jobban eltúlozták volna a méreteiket, mint a heterók.

A köldök segít a megfelelő sport kiválasztásában

Fotó: Dan Zen
Fotó: Dan Zen

Feltéve, hogy a futás és az úszás között vacillálunk. A köldök pozíciója ugyanis - hangsúlyozzák a tudósok - erősen függ a testalkattól, és meghatározza a súlypontot is. Magasabban levő köldök hosszú lábakat is jelent, ami ideális testalkat a futáshoz. Az alacsonyabban levő köldök esetében pedig hosszabb törzsről beszélhetünk, a hosszabb törzs pedig jobb az úszáshoz. Minél hosszabb a testünk, annál nagyobb hullámokat hozunk létre, amik aztán segítenek a vízen haladásban. "Az úszás tulajdonképpen a saját magunk által létrehozott hullámokon való szörfölés." - mondta Adré Bejan, a köldök-tanulmány egyik készítője.

Kíváncsi vagy rá, mennyire termékeny? Mérd meg a...

... csumáját. Elég sok nő megspórolhatna magának hónapokat, sőt éveket, ha vennék a fáradságot, és lemérnék a leendő gyermekük apja nemi szerve és végbélnyílása közötti távolságot. A terület nagysága és a spermiumok száma, minősége illetve életképessége között egyenes arányú összefüggés van. Az átlagos hossz 5,1 cm, ha ennél kisebb a távolság, akkor érdemes andrológiai vizsgálatot végeztetni, mielőtt fölvesszük a szocpolt a meg nem született lurkóra. A jelenséget azzal magyarázzák, hogy az anyaméhben  a magzatot érő, normálisnál nagyobb mennyiségű ftalát okozza a későbbi termékenységi problémákat és a rövidebb csumát is.

Ftalátok

A ftalátokat alapvetően PVC-lágyításra használják, ám a kisebb molekulatömegű ftalátok hajlakkok, szappanok, samponok, körömlakkok, parfümök és gyógyszerek adalékanyagai is lehetnek. A flalátok átka, hogy a nők már az anyaméhben átadják gyermekeiknek ftalátszennyezettségüket.
Számos ftalátról bizonyosodott már be, hogy károsítja a hormonháztartást és a későbbi szaporodási képességet. Az Európai Vegyi Anyag Ügynökség szerint ezek az anyagok különösen veszélyesek. 2016-tól három ftalát a DEHP, a BBP és a DBP további használatát korlátozzák. A kozmetikumokban gyakran használt DEP szintén ftalát. További veszélyes vegyi anyagok itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek