3 nélkülözhetetlen kütyü csajoknak

Körülnéztünk, mi az, ami szerintünk felhasználóbarát és kompatibilis is a női nemmel. Három olyan terméket találtunk, ami minden kritériumnak megfelel, csak az a szörnyű, hogy a mai napig, ha valamit nőknek terveznek, akkor rózsaszín vagy decens szürke lehet.

Monster Heart Beats Lady Gaga

Ha elirigyelted Lady Gaga fülhallgatóját, jobb ha tudod, hogy nemcsak csinos darab, de a hangzása is kiváló. Monsterék nem tartoznak a Sennheiserhez hasonló, tradicionális fülhallgatógyártók közé, hiszen kábelekkel kezdték az ipart, és csak néhány éve ugrottak rá erre a vonalra. Ennek ellenére komoly célokat tűztek ki maguk elé, és a lomha vetélytársakkal ellentétben nem restek meghökkentő húzásokat meglépni annak érdekében, hogy minél rövidebb idő alatt meghatározó piaci szereplővé nőjék ki magukat.

A progresszív „minőséget jó áron” szlogen hangsúlyozása helyett nehézsúlyú popsztárokat kértek fel, hogy segítsenek a fejlesztésben, és a termékek népszerűsítésében. Így került a képbe a hip-hop legenda Dr Dre, és a jelenkori popzene legnagyobb alakja, Lady GaGa. A művésznő klipjeiben rendszeresen előkerülnek a Monster fülesek, így például a Pokeface-ben 1.16-nál vagy az Eh-eh című opuszban egy perc tájékán.



Az első széria olyan sikeresnek bizonyult, hogy az új fejlesztések között is helyett kapott egy GaGa modell. A fémből készült fej, a pompás hangzás, és az állítólag összebogozhatatlan kábel jól hangzik, de sokkal fontosabb a dizájn, ami valóban elég egyedire sikeredett. Szerencsére nem pakolták tele visszataszítóan giccses kristályokkal, nem próbálják drága fülbevalónak eladni, mint a rossz ízléssel megáldott konkurensek, ami nem is baj, hiszen ez egy fülhallgató és nem egy ékszer.

Ez a darab megvásárolható Magyarországon is, persze nem a legolcsóbb, de aki arra vágyik, az kifáradhat a Verseny utcai piacra. Garantáltan nem fog sokat költeni, viszont cserébe mehet minden héten kicserélni az elromlottat egy újra.

Sony Bloggie MHS-TS20K

Néhány éve jelentek meg az úgynevezett YouTube kamerák, és erre a trendre csatlakozott rá a Sony is a Bloggie termékvonallal, amelynek ez a legfrissebb képviselője. Az elődöktől eltérően már bitang nagy kijelzőt kapott, amely ráadásul érintésre reagál, szóval nem kell mindenféle kurzornyilakkal meg gombokkal bénázni.


Számos felvételi mód közül választhat a felhasználó, de a legfontosabb, hogy képes Full HD felbontásban rögzíteni a videókat, úgyhogy egy 46 inches tévén is tökéletes minőségben nézheti vissza a sok önjelölt Spielberg, hogy mit is alkotott. Kamerázás mellett fényképezőgépként is funkcionálhat, így akár 12,8 megapixeles állóképek is lőhetők vele. Rendelkezik nyolc gigányi beépített memóriával, ami már ipari mennyiségű fénykép, és a legjobb minőség esetén is több órányi mozgókép tárolását biztosítja. Ám akinek ez kevés, az SD kártyák segítségével később saját igény szerint felturbózhatja.  

Ettől azonban még nem lesz különleges eszköz, attól viszont már igen, hogy két lencsét pakoltak rá a mérnökök. Az egyik a szokásoknak megfelelően előre néz, a másik viszont a felhasználó arcát fürkészi, aki, ha ezt választja, saját képmását láthatja a kijelzőn. Tehát, amennyiben úgy érzi, hogy világmegváltó gondolatait meg kell osztania a világgal, akkor nem kell azon izgulnia, hogy csak a füle fog látszani a végeredményen.



A Bloggie három színben, a sablonos fekete mellett elegáns fémes tónusban, illetve egyértelműen a lányoknak szánt rózsaszínben került a boltokba. A lágy, nőies vonalakkal operáló dizájn nem véletlen. A vállalat kimondva-kimondatlanul a nőket célozza meg ezekkel az eszközökkel. Azokat, akiket nem igazán érdekelnek a technikai specifikációk, a bonyolult beállítások, akik csak be akarják kapcsolni egy mozdulattal, és azzal a lendülettel rögtön kamerázgatni is, ám a telefonok által kínált minőségnél többre vágynak.
Mert joggal merülhet fel a kérdés, hogy ha a mobilok jó része már képes mozgóképek felvételére, akkor mégis mi szükség van egy ilyen termékre? Ez igaz, azonban az is, hogy ez ott nyilván nem az elsődleges funkció. Épp emiatt egy csomó képjavító eljárás, és a valóban élvezhető minőséget biztosító alkatrész egyszerűen kimarad a telefonokból.

A nagy böhöm kamerákkal ellentétben ez egy kecses darab, méretének, kialakításának és súlyának köszönhetően könnyen hordozható, elfér egy zsebben, kézitáskában is gond nélkül. A Bloggie lehetőséget nyújt 360 fokos panorámaképek, illetve videók elkészítésére is, aminek túl sok értelme nincsen, viszont különlegessége miatt a közösségi oldalakon királykodhat vele az ember.

Samsung NC210 Netbook


Ha egy termékre azt mondják, hogy elsősorban a női felhasználókat célozzák meg vele, akkor 99 százalékig biztosak lehetünk abban, hogy itt a dizájnra gondolnak, azzal akarnak hódítani, és a Samsung netbookjával pontosan ez a helyzet. Ám ez esetben a tok amellett, hogy pofásan fest, ráadásul szilárd és tartós, elméletileg alkalmas arra, hogy biztonságban tartsa a gép tartalmát, sőt a karcolások és ujjlenyomatok sem látszódnak meg rajta. A kialakítás során a cégtől kapott infók szerint a ergonómiára is odafigyeltek, így nem fárad el túlságosan a kéz a használat során.



A 10,1 inch-es kijelzőt különleges bevonattal látták el, amely csökkenti a fény zavaró visszatükröződését, így nem kell sötétbe vonulni egy film megnézéséhez. Ráadásul LED háttérvilágítású képernyőről van szó, amely kevesebb energiát fogyaszt. Ennek, illetve a hatcellás akkumulátoroknak köszönhetően akár 14 órán keresztül folyamatosan üzemképes maradhat, ami azt jelenti, hogy egy transzatlanti repülőútra is nyugodtan magával viheti az ember. A gyorsindítás mód használatával a készülék a bekapcsolástól számított harmadik másodpercben már szolgálatra készen áll, azaz a hosszú percekig tartó bootolást el is lehet szépen felejteni.

A kis netbook rendelkezik beépített WiFi-vel, úgyhogy a hálóra csatlakozás nem lehet nagy gond, sőt Bluetooth alapú kapcsolaton keresztül is képes az adatfogadásra. Azaz kompatibilis telefonról például minden gond nélkül küldhetőek rá képek, zenék, videok. A Samsung NC210 tökéletes megoldás lehet azoknak, akik egy olyan kicsi, könnyű mobilis és felhasználóbarát számítógépre vágynak, amellyel nem gond a netezés, amelyen meg lehet nézni egy filmet bármikor, és amely emellett még stílusosan is fest.

Oszd meg másokkal is!
Mustra