Diéta Napló: Már félúton a versenysúly felé

Már látom magam előtt a képet, amint színtiszta csirkemellet grillezek kevés olívaolajon, amihez a saját készítésű kovászos uborkát fogyasztom. Rizs, krumpli, kenyér nélkül, és mégis jól lakom. Tóth Zsuzsa egyre tudatosabban diétázik, és egyre többet sportol. A héten elérte a 65 kilót, vagyis félúton jár az álomsúlya felé.

1. rész: Zsuzsa nem akar koplalni, csak lefogyni

2. rész: Táplálkozási napló: marhaszelet a lélek tükre

3. rész: Zsuzsa felfalta a hűtőt

4. rész: Az élet szalonna nélkül

5. rész: Végre leadta az első kilókat

6. rész: Táplálkozási trükkök

7. rész: A vietnámi papucsos futás előnyei

8. rész: Önkínzás nélküli siker

Félúton a siker felé

Lassan, de biztosan haladok a fogyás projektben. A meleg időjárás továbbra is segít, 30 fokban az ember lánya nem nagyon kíván enni. Csupán zöldséget és gyümölcsöt, salátaként, azt viszont minden mennyiségben. Enni továbbra is szeretek, erről nem tudok lemondani. Jelenleg a gyümölcssaláta az erősségem, bármilyen fajtát össze tudok vagdosni a finom ízkombináció kedvéért. Ez egyébként egy hálás feladat is, mert tévénézés közben nem eszem annyit, hanem darabolom a sárgadinnyét, magozom a meggyet, és hozzáteszem az áfonyát, az epret, vagy az őszibarackot. Pár óra érlelés után a hűtőben az eredmény mennyei.

Biciklizés és futás heti háromszor

A sportot se hagytam abba, itthon is edzem és izzadok. Ez egyfajta tisztítókúraként működik, ezzel sokat nem lehet ártani. Ahova tehetem, bringával járok, s ez nemcsak engem, hanem a környezetet is segíti. Jövő héttől pedig egy haver is beáll személyi edzőmnek, heti háromszor fogok futni a Margitszigeten. Párszor már próbáltam a dolgot, egyedül mindig elfogyott a motiváció, most viszont megbeszéltük, hogy haver nem enged nyafogni, formába hoz és kész.

Egy érdekes meglepetést is tartogatott számomra a hét. A napló hatására meghívást kaptam egy margitszigeti hotel kozmetikájába, ahol egy újfajta kezelési módot próbáltam ki. A Bodylizer egy olyan technikáját, ami az izmokra koncentrál, és megfelelő tartamú terápia által feszesíti és formálja azokat. A kezelésemet végző Bogó Anita vezető kozmetikus egy órás beszélgetésünk során azt is elmondta, hogy természetesen egy alkalom pusztán arra elég, hogy az ember lánya kicsit jobban érezze magát, ezt tapasztaltam is. A nálam főként hasra koncentráló elektrokozmetikai eljárás során kellemes bizsergést éreztem az izmokban, és noha az egyórás kezelést roppant hosszúnak gondoltam az elején, a beszélgetés az egészet nem csak kedélyessé tette, hanem hasznos információkkal töltötte meg.

A sportot nem helyettesíti a gép

Több fajta kezelési formát is ötvöz az új technológia, arcra és testre egyaránt. Lehetőség van regenerálni és fiatalítani az arcbőrt, égetni a zsírt vagy kezelni a narancsbőrt, illetve, ahogy az én esetemben is, feszesíteni a hasat. Természetesen nem egy alkalommal, hanem egy hosszabb terápia folyamán.  Anita azt is elmondta, hogy ezzel az eljárással nem kívánják helyettesíteni a sportot és a masszást, hisz mindennek megvan a helye és haszna, kiegészítésként kínálják a készülék lehetőségeit.

Ha már a Margitszigeten voltam, felhasználtam az alkalmat egy délutáni strandolásra is, s némi úszással folytattam a napot. Aztán kiszaladtam a piacra, ez nagy hobbim, szinte csak őstermelőktől vásárolok zöldséget és gyümölcsöt. A Bosnyák téren jártam, s beszereztem mindent a házi készítésű kovászos uborkához. A négyliteres üveghez vettem 2,5 kg uborkát, egy csomag kaprot, némi kenyeret, friss fokhagyma volt itthon.

Már látom magam előtt a képet, amint színtiszta csirkemellet grillezek kevés olívaolajon, amihez a saját készítésű kovászos uborkát fogyasztom. Rizs, krumpli, kenyér nélkül, s mégis jól lakom.

65 kiló

Azért kevés kenyér kell néha, nem vagyunk aszkéták, de mindent mértékkel. Ahogyan dietetikus kolleganőnk is elmondta Éhezéssel nem érdemes fogyni című cikkében, egy pici elhajlás olykor-olykor, pont belefér.

A napi szükséges vízmennyiséget sem hanyagolom, bár én csapvizet iszom, ezzel lehet nem egyetérteni. Néha ráfanyalodom a szénsavas változatra, főként egy házi limonádé elkészítése miatt, s annak hazacipelése a harmadik emeletre, szigorúan lift nélkül, azt hiszem segíti a hétköznapi edzési tervemet.

Kitartás tehát mindenkinek, aki velem együtt tervezi a kilóktól való megszabadulást és a centik csökkentését. Nem egyszerű feladat, de teljes mértékben kivitelezhető, főleg nyáron.

Ja, hogy ne felejtsem, jelenleg 65 kiló vagyok, vagyis félúton tartok a kitűzött cél felé.

Oszd meg másokkal is!
Mustra