ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Véradással nyerhetsz jegyet az új Alkonyat filmre

2010. június 29., kedd 12:11

Nyáron kevesebben adnak vért, ezért a kórházakban vérhiány alakulhat ki. A Magyar Vöröskereszt véradó délutánt szervez Budapesten, és a helyszínen később vámpírparti lesz.

A véradásnak és a vámpír kultusznak szenteli a július 1-ét a U26 djuice clubshop. A helyszínen délután 3 órától 7 óráig várják az önkéntes véradókat, ahol a Magyar Vöröskereszt számára lehet vért adni. Az első 50 véradó mozijegyet kap a legújabb Twilight filmre, a Napfogyatkozásra.

A szervezet minden évben 500 000 egység vért vesz le az adakozóktól. Szerencsés esetben minimum 9000 egység tartaléknak kell lennie a raktárban, de a kevés önkéntes véradó miatt ezt a szintet jelenleg sajnos nem érik el. Nyáron kevesebben adnak vért, hiszen mindenki szabadságon van, az iskolákban a szünidő is elkezdődött már, így igazán nagy szükség van a jelentkezőkre. Csupán 20-25 perc a napból, csupán 4,5 dl vér és így akár 3 ember élete is megmenthető. A véradáshoz 50 kg fölötti súllyal kell rendelkezni, minimum 18 éveseket várnak, akik természetesen a véradást megelőzően nem fogyasztottak alkoholt. A piercing és a tetoválás nem akadály, kivéve, ha az utóbbi fél évben került fel. Egy helyszíni gyors szűrővizsgálat után az orvos meg tudja mondani, hogy alkalmas-e a jelentkező véradónak. Természetesen személyigazolványt, lakcím kártyát és TAJ kártyát hozni kell.

Délután 4 órától Volentics Ádám maszkmester tart bemutató munkáiból, este pedig Alkonyat parti lesz.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta