ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Új rendszerrel szűrik a strandokra belógó vendégeket

2010. március 25., csütörtök 18:47

A közelmúltig működtetett beléptető rendszer egyes elemeit az 1990-es évek elején építették ki. Már annak idején sem voltak korszerűek.

cikk-tious-rovid
Évente körülbelül 70 ezren lógtak be a fürdőkbe.

Átadták a Budapest Gyógyfürdői Zrt. téli fürdőiben az Integrált Fürdőirányítási rendszert (IFR). A strandokon már folynak az átálláshoz szükséges munkálatok, a szabadtéri strandokkal is kibővített teljes rendszer a nyári szezonra lép működésbe. Az új beléptető bevezetése halaszthatatlan volt, a 10-20 éves pénztári rendszer ugyanis elavult.

A BGYH Zrt. fürdőiben a közelmúltig működtetett pénztári- és beléptető rendszer egyes elemeit az 1990-es évek elején, legújabb elemeit pedig az ezredfordulón építették ki. Ráadásul a rendszer - az akkori pénzügyi korlátok miatt - már annak idején sem volt se korszerű, se egységes, se teljes körű. A régi rendszer a pénztári funkciókon és a beengedő rendszer vezérlésén túl nem tudta ellátni azokat a funkciókat, amelyek ma már a fürdő-wellness iparban elengedhetetlenek, mint pl. a vendégirányítás, a személyzet beosztása, a kabin- és szekrénykezelés, illetve a precíz információszolgáltatás.

Az éves bérletek használati szokásai is megváltoznak. A számok azt mutatják, hogy az éves bérletek korábbi használati szokásainak elemzésekor tapasztalt évi kb. 150 belépésszám az utóbbi időben jelentősen megemelkedett: éves szinten kb. 220 belépésre. Sőt, ezen belül a bérletek egynegyedét több mint 300-szor használták. Emögött egyértelműen a bérletek jogosulatlan átruházása állt, amit a fürdő a meglévő eszközeivel nem tudott ellenőrizni. Az integrált kamerarendszerrel ez a probléma is megoldható, és így a feltételezett évi 70 ezer indokolatlan bérletes belépés fizető forgalomként fog jelentkezni.

 

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.26 07:02:06Pjeter

  Valóban, eddig volt hogy összeállt egy pár nagy a két testvér esetén vettek a gyerekeknek, és úgy vettek bérletet, most majd ők sem fognak, mert egy család nem tudnak annyit kigazdálkodni...
  A bevétel nem lesz több, inkább kevesebb, maximum a forgalom lesz kevesebb. Újabb megoldás nagy pénzért, amivel mindenki rosszabbul jár.

 • 2010.03.26 08:28:08ttbee

  Pjeter!
  Szerinted az is elmegy, ha ketten egy BKV bérlettel utaznak? Miért megint abból indulunk ki, hogy mindenki csal... belépőjegyet, bérletet, adót, ÁFÁ-t stb.
  ..és akkor csodálkozunk, hogy így állunk...
  Jó lenne már nem ilyen megengedőnek, empatikusnak lenni!

 • 2010.03.26 11:10:08CLS

  Amikor legutóbb voltam a Dagályban kiszámoltam, hogy a szekrényes éves bérlet 250 000 Ft-os ára és a 2 200 Ft -os, ill. 1 900 Ft -os belépőjegy milyen arányban áll egymással az derült ki, hogy 113 ill. 131 alkalom után van értelme a bérlet vásárlásnak. Teljesen reális, hogy az emberek kihasználják a bérletet.

  Tetszett volna reális árú bérletet kiadni és akkor nem azzal járna az egész család. Azt tudom javasolni a fürdőnek, hogy alkalmazzák pl.: a Corvin mozinál alkalmazott feltöltős kedvezménykártyás megoldást.

 • 2010.03.26 15:21:29alexissa

  Én úgy tudtam, ide is tahógráfokat szereltek, mint a minisztériumokba: http://hircsarda.hu/gazdasag/2-ingatlan/1536-nyers-fejlesztesek-a-miniszteriumokban/

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta