ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Nők betonozzák az autista házat

2010. június 9., szerda 18:33

A Habitat for Humanity Magyarország női menedzserekből toborzott önkénteseket, akik a Miskolci Autista Alapítvány szakáldi otthonának építkezésén dolgoznak. Az önkéntes munka összértékét 10 millió forintra becsülik.

A június 11-12-i önkéntes napokra Nyugat-Európából érkező 20 női menedzsere feladata lesz az alap kiásása és betonozása. A ház alapkövét áprilisban tették le, ekkor kezdődött meg a vályogház felújítása és bővítése. Előzetes tervek szerint az épületet 2011 novemberében adják át, és 10 autista gyermeknek és fiatalnak ad majd otthont.

A Miskolci Autista Alapítvány által működtetett otthon Magyarországon az elsők között nyílt meg 1996-ban. Jelenleg 15 családban élő autista, értelmi fogyatékos fiatal nappali ellátását végzi, és 37 teljes körű ellátásra szoruló autistának biztosítják jelenleg a megfelelő feltételeket.

A Habitat for Humanity-t 1976-ban alapították az Egyesült Államokban, Magyarországon 1996 óta működik. Célja a méltatlan lakáskörülmények felszámolása, és az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a tisztes otthon alapvető emberi jog. Alacsony jövedelmű családok lakhatási körülményein javít a szervezet adományokból és önkéntesek bevonásával. Magyarországon eddig 8 településen összesen 340 család gondjain enyhített: 150 család költözhetett új otthonba, 190 családnak pedig kisebb felújításokkal segítettek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta