ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A legtöbb családban van egy alkoholista

2010. június 15., kedd 16:08

Idén alkohol kategóriában is lehet nevezni Egészség díjra, dr. Zacher Gábor szerint ez a kategória azért fontos, mert az országban 800 ezren érintettek. Elindult a pályázat.

cikk-tious-rovidIdén is lehet pályázni októberig az Egészség-díjra, ahol olyan egyének, civil szervezetek, munkahelyi csoportok nevezését várják, akik tevékenységükkel példát mutatva hozzájárulnak az egészséges életmód népszerűsítéséhez, a lakosság életmódváltással kapcsolatos pozitív attitűdjének kialakításához.

A Pfizer idén új kategóriákat is meghirdetett, így a dohányzás, mozgás, táplálkozás mellett az alkohol és az egészségügyi dolgozók aktivitását elismerő szakmai kategória is színesíti a versenyt.


„Hosszú éveken át magam is szirénázó mentőautóval próbáltam segíteni a bajbajutottakon. Munkám során egyre erőteljesebben éreztem valamiféle tehetetlenséget. Tehetetlenséget, hiszen hiába értünk ki 10-15 perc alatt a helyszínre, a baj már sokszor visszafordíthatatlanul megtörtént. Hiszem és tudom, hogy az infarktusok, agyvérzések és más szörnyű betegségek nagy része megelőzhető" - mondta a sajtótájékoztatón vallja az Egészség-díj fővédnöke, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Pr és kommunikációs igazgatója.


Az alkohol kategória védnökségét dr. Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor utcai Kórház osztályvezető főorvosa vállalta el. „Az alkohol kategória meghirdetését többek között az teszi indokolttá, hogy Magyarországon kb. 800.000 alkoholista él, szinte minden családban van egy olyan „fekete bárány", aki az alkohol rabja. Azért vállaltam el a kategória védnökségét, mert a statisztikák szerint pillanatnyilag 13,8 liter 98%-os alkoholt fogyaszt el minden magyar állampolgár, beleértve a 13 éves fiamat és az 1 napos csecsemőt is, akik nyilvánvalóan egy csepp szeszt sem fogyasztanak."- hangsúlyozta Zacher Gábor a kategória fontosságát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta