ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Mégiscsak fiatalon tartanak a vitaminkoktélok?

2010. február 22., hétfő 07:31

Az egyik évben a tudósok cáfolják, hogy a plusz vitaminbevitel egészséges lenne, máskor pedig érvelnek mellette. Ezúttal ismét mellette tették le a voksukat. Lehet, hogy mégis 120 évig fogunk élni?

lebojt-grapeA McMaster Egyetem kutatói által összeállított "vitaminkoktélba" C, D és E vitamin, acetil-szalicilsav (aszpirin), béta-karotin, folsav, fokhagyma, gyömbérgyökér, ginkgo biloba, ginzeng, zöldtea-kivonat, magnézium, melatonin, kálium, csukamájolaj, lenmagolaj és sok más egyéb alkotórész is belekerült. A keverékkel etetett egereknél drámaian csökkentek az öregedés jelei: nem hanyatlott a memóriájuk, nem romlottak a motoros képességek és az észlelés. A kutatók szerint a tápanyagok javították a mitokondriumok, a sejtekben található energiatermelő sejtszervecskék aktivitását.
David Rollo kutatásvezető szerint az eredmény annak köszönhető, hogy nem egy-egy anyagot vizsgáltak egymástól elkülönítve, hanem számos tápanyag elegyét, amelyek így kiegészítették, vagy akár fel is erősítették egymás erejét.
(forrás:http://www.livescience.com/)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta