ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Legyél te a trolibusz! – BKV-pótló akció

2010. január 14., csütörtök 07:37

Ha a nagyanyámnak áramszedője lenne, akár ötven embert is magával vinne – mivel nincs neki, csak hármat-négyet tud, de az is jobb, mint megfagyni a megállóban.

cikk-tious-rovid

Csütörtökön nem csupán a BKV-sztrájk harmadik napjára virradtunk, hanem egyben egy nem mindennapi kezdeményezésre is, amely persze csak a városi embernek új: arról szól, hogy ha van néhány üres hely a kocsiban a város fele menet, igazán felvehetsz valakit a buszmegállóban, már amennyiben sikerül kiolvasztani.

Az elgondolást, ami minden bizonnyal sok embernek eszébe jut nap mint nap a forgalomban, a 4K! és a Colabs.hu fejlesztette akcióvá. A rendszerhez úgy lehet csatlakozni, hogy kiakasztasz egy A4-es papírt valahova a szélvédőre, amin jelzed az útirányt, vagy azt, hogy hányas buszt pótolsz.

A szervezők azt kérik az akció résztvevőitől, hogy ne szedjenek pénzt a fuvarért. Az utasoktól pedig azt, hogy vegyék figyelembe: a vezetővel menet közben beszélgetni és az alsó lépcsőn utazni csak akkor számít udvarias gesztusnak, ha a sofőrnek is kedve támad hozzá. Ne felejtsük: lehet, hogy csak rendes, de amúgy nem bírja a búránkat. A szervezők szerint ezen felül kedves elgondolás egy százassal meghálálni a fuvart... de legalább egy bkv-jegyet adhatunk érte. Hátha egyszer majd fel lehet használni...

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta