ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Kit fizetnek jobban: a férfi vagy a női vezetőt?

2010. február 17., szerda 12:04

Hogy a szüfrazsett mozgalmakkal földcsuszamlás indult el, az ma már nem vitás. Hogy jó-e ez nekünk - még ma is kérdéses. Többek között erről is értekeztek a Női Vezetők II. Európai Csúcstalálkozóján.

vezetok

A február elején, Cádizban tartott csúcstalálkozó azoknak a női vezetőknek biztosított fórumot,  akik az unióban kormányzati vezetői pozíciót töltenek be, függetlenül a hatáskörükbe tartozó kormányzati feladatoktól.

Nyolc évvel ezelőtt, 1992-ben, Athénban 18 uniós tagállam női miniszterei találkoztak és tartották meg az első európai női vezetői csúcstalálkozót, mely a cádizihoz hasonlóan egy nyilatkozattal zárult. Ez a nyilatkozat is elősegítette azt, hogy nők és férfiak közötti egyenlőség helyzete javuljon a közösségen belül, hogy egy igazságosabb, összetartóbb és demokratikus európai társadalom irányába haladhasson.

A mostani vezetői egyeztetés célja az volt, hogy új lendületet adjon ennek a folyamatnak; a cádizi nyilatkozat felhívja a figyelmet arra, hogy az egyenlőtlenségek az élet minden területén össztársadalmi hátrányokkal járnak, melyek a társadalmi és gazdasági fenntarthatóságot egyaránt veszélyeztetik. A nyilatkozatot aláíró női vezetők elköteleződtek amellett, hogy lehetőségeiket használva ösztönzik minden területen és minden szinten a nők és férfiak közötti egyenlőség elősegítését.

A kérdés azonban változatlanul az, függetlenül a nyolc évenként tartandó csúcstalálkozótólt,  valójában nyerünk-e, s ha igen, mi is az, amit nyerünk az egyenlőséggel?

(forrás: SZMM)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta