ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Guinness rekordra törekszenek a locsolkodók

2010. április 2., péntek 11:46

Locsolkodók ezreit várják a hétvégén Siófokra egy rekordkísérletre. Húsvét hétfőjén megdönthetik az eddigi világrekordot, azaz az egy helyen egy időben locsolkodók számát.

cikk-tious-rovid

A szervezők néhány nappal az esemény előtt 1000 emberre számítanak. Ezen kívül számos kulturális program is várva a vendégeket a Húsvéti Fesztiválon.

A locsolás egyébként a termékenységkultusszal áll kapcsolatban, emellett a vízzel meghintés utal a keresztség jelére és tartalmára. Arra a legendára is visszavezethető ez a húsvéti szokás, amelyik szerint Jézus halála után a sírját őrző katonák vízzel öntötték le a feltámadás hírét vivő nőket.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta