ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Esznek zöldséget a kicsik, de csak ha ropog

2010. április 7., szerda 09:41

Végre megvan a recept arra, hogyan szerettessük meg gyerekeinkkel a zöldségeket. A tuti tippeket egy tudományos felmérés biztosítja a gasztronómiailag fejlett szülők számára.

cikk-tious-rovid

Nincs szükség bonyolult előkészületekre, se sok olajra, elég a zöldséget párolni vagy főzni, de fontos, hogy az ropogós maradjon, állaga egységes, színe pedig ne legyen barnás. Ez a holland Gertrude Zeinstraa (Wageningen egyetem, Division of Human Nutrition) által vezetett kutatás legújabb eredménye.

paradicsom

A Food Quality and Preference szaklapban közzétett a kutatásban különböző korcsoportú gyermekek (4-6, 7-8, 11-12 év), illetve fiatal felnőttek (18-25) is részt vettek. A kicsik és a fiatalok iskolai kirándulás keretében szervezett gasztronómiai kóstoláson ízlelhették meg a legkülönbözőbb módon elkészített különféle zöldségeket (párolva, kifőzve, passzírozva, hirtelen és bő olajban sütve, illetve grillezve). Érdekes módon nem a bő olajban sütött étkek tettek szert nagyobb népszerűségre, hanem a párolt vagy főtt zöldek. Feltéve, ha megőrizték egyéges formájukat és ízüket mindenféle felesleges „flancolás" nélkül.

Corriere

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta