ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

És ezen a héten is beterít minket a hó

2010. február 8., hétfő 08:18

Már azt hinnénk, ennyi hó után csakis az olvadás jöhet. De sajnos nem, a hétvégén leesett 20 centiméter hó után újabb csapással készülődik a tél: szerdán esőben és hóban is lesz részünk.


Az országban sok helyütt már szombaton este óriási pelyhekben hullt a hó, a java azonban vasárnap délelőttre maradt, akadt olyan terültet, ahol 20 centiméternél is több hó hullott. Természetesen lelassult a közlekedés, Budapesten pedig - annak ellenére, hogy a BKV többször is megerősítette a hírt, miszerint takarítják a buszmegállókat -  a megállók nagyrésze csak a gyalogosok által kitaposott, mára már jegessé vált csapásokon közelíthető meg.

A nagy havazás miatt  vasárnap délután az országban öt település volt, amelyet elzárt a hó, de szerencsére a helyzet hétfő reggelre már normalizálódott.

A keleti és a déli megyékben ma még elszórtan havazhat. Nyugaton lehet a legtöbb napsütésre számítani, a keleti országrészben felhősebb marad az idő. Szerdától az ország nyugati részén havazásra, keleten pedig esőre, majd havazásra is lehet számítani: az előrejelzések szerint nyugaton tíz centiméternyi hó hullhat, az ország másik felében ennél kevesebb. Ezen a héten a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben -9, -16, majd +2, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben +1, -5, majd -2, +5 fok között várható.

Ma megszűnő hidegfronti hatással, azaz fejfájással számolhatnak az arra érzékenyek.

(forrás: met.hu)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta