ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Budapest a top úticélok közt van a svédeknél

2010. április 10., szombat 11:45

Prágánál és Berlinnél és még Rómánál is jobban szeretik a svédek Budapestet, derült ki egy statisztikából.

cikk-tious-rovid
Top-listára került fel Budapest Svédországban: a legnagyobb citybreak utazásszervező, az Airtours első negyedévi adatai szerint a magyar főváros dobogós helyen áll az eladásokban, írta hírlevelében a Magyar Turizmus Zrt. Az elmúlt évhez képest 15%-kal növekedett az eladott budapesti utazások száma. A listát London vezeti, a legnagyobb növekedést New York, Barcelona és Budapest mutatja. Érdekes, hogy Prága, Bécs, Róma, Párizs és Isztambul iránt is csökkent az érdeklődés.

A teljes lista, amely április 9-én valamennyi szakmai hírlevélben és a napisajtóban is megjelent Svédországban:

 

1. London +22%

2. Barcelona +69%

3. Budapest +15%

4. Berlin +11%

5. Prága -15%

6. Párizs -5%

7. Róma -5%

8. Isztambul -13%

9. New York +287%

10. Bécs -3%

A KSH frissen publikált 2010. január-februári adatai megerősítik a fenti trendet: az észak-európai utasok az első két hónapban 35.608 éjszakát töltöttek a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami 12,5%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. A régióból a legnagyobb növekedés Svédországból volt: 40%.

 

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta