ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az esős nyár jó a gyógyturizmusnak

2010. július 1., csütörtök 10:27

Az első nyári hónap nagy részében esett, így hiába növekedett meg az érdeklődés a belföldi nyaralási lehetőségek iránt, a rossz idő miatt sokan lemondták szálláshelyeiket. Az időjárás egyedül a gyógyfürdőknek kedvezett.

„Az idei szezon nagy kihívás számunkra is, mindamellett a kiszámíthatatlan időjárás ellenére bizakodóak vagyunk"- mondta Gyutai-Szalay Nikoletta, a Hotel Karos Spa értékesítési- és marketing igazgatója.  Az év  elején már beindultak a külföldi foglalások is, a németek, csehek, szlovákok, osztrák vendégek általában hosszabb időszakra foglaltak. A belföldi vendégeink jellemzően az utolsó pillanatban adják le foglalásaikat, ám meglepően szintén hosszabb időszakra jelentkeznek be. MInt kiderült,  az esős nyár nem tántorította el vendégeket, pihenni rossz időben is lehet.


„A turisztikai szolgáltatók előnyt kovácsolhatnak még abból is, hogy az előző évek tendenciájától eltérően a legfontosabb időpont az utazásra a július helyett az augusztus lett. Ez, feltéve ha az időjósoknak igazuk lesz, és igazi nyári forróságra számíthatunk, szerencsésen érinti majd a forgalmukat, és a Balaton turisztikai régió helyzetét is kedvezően befolyásolja" - tette hozzá Üsztöke Botond, a Magyar Turizmus Zrt. nemrégiben megválasztott elnöke.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta