ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A nordic walking olcsó és stresszoldó

2010. április 20., kedd 15:18

A hagyományos gyalogláshoz képest 46%-kal több kalóriát égethetünk el, az izomzat nagy részét edzi és stresszoldó hatású a nordic walking - hangzott el egy konferencián.

cikk-tious-rovid
Nordic Walking Magyarországon címmel konferenciát tartottak Budapesten. Géczi Anikó vezető oktató szerint ez a sportág együtt jár egy életmódváltással. A finn módszer Hippokratész, görög orvos és filozófus elméletén alapul, aki szerint a séta a legjobb orvosság. Elsősorban Skandináviában, a sífutás fellegvárában hódít a nordic walking. A sportágat Finnországban kezdték el űzni, a sífutók körében terjedt el, mint a leghatékonyabb nyári erőnléti mozgásforma. Először 1997-ben mutatkozott be önálló sportágként.

Kevés eszközt igényel- mindössze speciális botokat. Ez a mozgásforma egyesíti a gyaloglás, a futás és a sífutás előnyeit, a bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak, és részlegesen tehermentesíti az alsó végtagokat. Mint a konferencián kifejtették, a sportág legnagyobb előnyei: - a hagyományos gyalogláshoz képest 46%-kal több kalóriát égethetünk el - gyorsan elsajátítható a mozgás technikája - nem igényel nagy anyagi befektetést - mozgásszervi panaszok és más betegségek kezelésére is alkalmas - az emberi izomzat 85-90%-át edzi - stresszoldó hatású - javítja a koordinációs képességeket

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta