ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A magyarok 40 százaléka biciklizik

2010. május 3., hétfő 13:24

A magyar lakosság kevesebb, mint fele szokott biciklivel közlekedni kisebb-nagyobb rendszerességgel. Friss országos adatok a kerékpárhasználatról.

cikk-tious-rovid

A Magyar Kerékpárosklub megbízásából a TNS Hungary piackutató cég nemrég elkészített egy felmérést, mely a magyar lakosság kerékpár-használati szokásait vizsgálta. Az 1000 fős minta a főbb szocio-demográfiai jellemzők (nem, életkor, iskolai végzettség, településtípus és régió) mentén a 15 éves vagy idősebb magyarországi állandó lakosokra reprezentatív.

A felmérés során azt a válaszadót tekintették kerékpárral közlekedőnek, aki a kérdezést megelőző 14 nap alatt legalább egyszer használta kerékpárját közlekedési céllal. Túrázónak/kirándulónak pedig azt, aki ez utóbbi céllal szintén legalább egyszer használta kerékpárját a kérdéses időszakban.

A kutatás során kiderült, hogy

- A teljes 15 év feletti magyar lakosság 40%-a használ kerékpárt közlekedésre vagy túrázásra

- Közlekedési eszközként a magyar lakosság 38%-a használ kerékpárt országos szinten. Ugyanez az arány Budapesten 10%.

- A budapesti lakosságon belül a 30-39 éves korosztály esetében a legnagyobb a kerékpárral való közlekedők aránya (e korosztály 16%-a használja kerékpárját közlekedésre).

A felmérést háromhavonta megismétlik.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta