ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A first lady nem szereti a kövér gyerekeket

2010. február 11., csütörtök 09:23

Lefogyasztja a kövér gyerekeket a „józanész-alapú" diétára keresztelt harcban Michelle Obama, az Egyesült Államok first lady-je.

Mint mondta, ő is szereti a fagyit, a hamburgert és a sültkrumplit. Ezek az ételek bele kell, hogy férjenek egy gyerekekre szabott fogyókúrába, de fontos felhívni a szülők figyelmét a mozgás és a zsír és cukorszegény életmód fontosságára.
Az Obama család egy generáció alatt szeretné megszüntetni a gyerekek elhízottságát, ugyanis minden harmadik gyerek túlsúlyos vagy elhízott az Egyesült Államokban, és többségük várhatóan az is marad egész életében. Amerikában évente 150 milliárd dollárt költenek kövérséggel kapcsolat betegségek gyógyítására.

A program jelszava: Mozogjunk!, fő elemei pedig a következőek:

  • tájékoztatni kell a szülőket a helyes étkezésről és a testmozgás jelentőségéről
  • javítani kell az iskolai étkezés minőségén
  • az egészséges élelmiszereket elérhetőbbé kell tenni
  • nagyobb hangsúlyt kell helyezni a testmozgásra

Magyarországon még nem ennyire súlyos a helyzet, de sajnos hazánkban is egyre több az elhízott gyerek. Sokan egyáltalán nem fogyasztanak gyümölcsöt és zöldséget. Ezen a problémán igyekszik változtatni Buday Péter séf új menzareform törekvéseivel.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.02.11 12:06:34Dijoni

    Az a baj a Budayval, hogy amíg ő is legalább 70 kiló súlyfelesleget visz magával, addig nem túl hiteles a menzareformja :-(

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta