ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az idősebb korban szülők egyre többet plasztikáztatnak

2011. október 28., péntek 11:37

Egy kozmetikai műtéteket végző vállalat nemrég nyilvánosságra hozta, hogy az utóbbi 5 évben jelentősen megnőtt azoknak az idősen szülő nőknek a száma, akik szülés utáni plasztikai műtétet végeztetnek. Hiába, a testünk ilyenkor már nehezebben regenerálódik.

Carla Bruni múlt héten, 43 évesen szülte meg lányát, Giuliát, így csatlakozott a későn szülők egyre növekvő csoportjához. A brit nemzeti statisztikai hivatal kutatása szerint egy évtized alatt megháromszorozódott a 40-es-50-es éveikben szülő nők száma - írja DailyMail. Carla Bruni mostantól az olyan ismert nők sorába tartozik, mint például Arlene Phillips, aki 47 évesen szült: Jane Seymour és Christie Brinkley 44, a Bridget Jones írója, Helen Fielding pedig 48 évesen adott életet első gyerekének.

Az idősebb korban szülő nők elindítottak egy másik hullámot is: egy kozmetikai műtéteket végző vállalat nemrég nyilvánosságra hozta, hogy az utóbbi 5 évben jelentősen - közel 42%-kal - megnőtt azoknak az idősen szülő nőknek a száma, akik szülés utáni plasztikai műtétet végeztetnek.

Legtöbben a hasukat és a mellüket plasztikáztatják

A Harley Medical Group (HMG) kiemelte: az idősebb nőknek kevésbé rugalmas a bőrük és kevesebb kollagént is termelnek, így a testük már kevésbé képes megfelelő mértékben regenerálódni a terhesség és a szülés után. Míg korábban ennek a korosztálynak a körében leginkább az arc- és szemhéjfelvarrás dívott, az új idősanyuka-generáció inkább a mellmegemelést, hasplasztikát és a terhességi csíkok eltávolítását preferálja. A HMG egyik vezető tanácsadója, Lisa Littehales elmondta: 25 éves kortól a bőrünkben található kollagénnek évente átlagosan 1,5 százalékát veszítjük el, így egyre kevésbé tudja megtartani rugalmasságát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta