ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Egy nő pereli az egyiptomi hadsereget a szüzességi teszt miatt

2011. október 25., kedd 13:36

Egy bátor egyiptomi nő pereli a hadsereget, mivel a katonák szüzességi vizsgálatot végeztek rajta és őrizetbe vett társain.

A 25 éves Samira Ibrahim a Tahrir téren került őrizetbe, 17 másik nőtársával együtt.  A rendőrség épületében a szüzeknek külön sorba kellett állniuk. „A szüzességi vizsgálaton arra kényszerítettek, hogy meztelenül álljak hivatalos katonák előtt. Aki a vizsgálatot végezte, katona volt, nem pedig orvos. Legalább öt percen keresztül tartotta bennem a kezét, miatta vesztettem el a szüzességemet. Nem tudom mit mondhatnék, rosszul vagyok, ha rágondolok. Azt tudom, hogy amit a tiszt tett, nemi erőszaknak számít” - mondta a nő.

A hivatalos magyarázat szerint, a hadseregnek meg kellett győződnie arról, hogy a nők már átestek szexuális aktuson, másként az őrizetbe vettek azzal vádolhatták volna a katonákat, hogy megerőszakolták a nőket. Tehát az egyiptomi hadsereg vezetői szerint, csak szüzeket lehet megerőszakolni? - teszi fel a kérdést a Jezebel.

A többi letartóztatott nő is hasonló élményekről számolt be, de félnek jogi lépéseket tenni, mivel tartanak a megvádolt katonák támadásától. A hadsereg azt állítja, az ügyben saját belső vizsgálatot folytat, de Ibrahim az egyetlen aki polgári peres eljárást mert kezdeményezni.

Az eset előreláthatóan ma kerül az egyiptomi bíróság elé. Ibrahim ügyvédje szerint az esélyeik a per megnyerésére nem túl jók. Ibrahim azt mondja, ha a pert elvesztik, az ENSZ elé viszi az ügyet. „Ha egy nőt meggyaláztak és ő bepereli az elkövetőket, akkor az erőszaknak egy idő után meg kell szűnnie.”

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta