ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Egy repülőn egy vécé is elég

2011. október 17., hétfő 14:25

Az európai Ryanair fapados légitársaság nemrég bejelentette, a járatain található 3 vécéből kettőt megszüntet annak érdekében, hogy a helyükre plusz 6 ülőhely kerülhessen – írja a Huffingtonpost.com. Innen már csak egy lépés, hogy egyáltalán ne legyen mellékhelyiség a gépeiken.

A költséghatékonyságra utazó Ryanair legalább arról a tervéről letett, hogy pénzt kérjen a vécéhasználatért. A társaság vezérigazgatója, Michael O'Leary szerint a vécék megszüntetése körülbelül 5 százalékkal csökkentené a jegyárakat – nyilatkozta az Independentnek. Elmondása szerint leginkább a rövid utak esetében válhat be a wc-k helyett beiktatott 6 ülőhely, és egyébként is csak nagyon ritkán használják mind a három illemhelyet.

A Ryanair flottája kizárólag Boeing 737-800-asokból áll, így, ha a Boeing beleegyezik a plusz ülésekbe, semmi sem akadályozhatja meg a mosdócsökkentést, ahogy arra sincs semmiféle szabály, hogy egy repülőgépen kötelező lenne vécéket fenntartani.

A Ryanair nem kispályázik

Egyébként nem ez az első eset, hogy a légitársaság meglepte az utasokat: júniusban például azzal vívták ki az emberek ellenszenvét, hogy pénzt kértek a beszállókártyák kinyomtatásáért. (Ez ellen a döntés ellen még Lilly Allen is twittelt.) Szeptemberben pedig már arról szóltak a hírek, hogy a Ryanair illetéket fizettet mindenkivel, aki nem a társaság saját, bérmentesített MasterCardjával fizet. A csúcs pedig az volt, amikor a légitársaság szendviccsel segített egy szívelégtelenségben szenvedő utasának, majd felszámolta az árát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta