ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Nem szolizhatnak a kaliforniai tinik

2011. október 13., csütörtök 14:51

Kisgyerekek eddig sem használhattak szoláriumot, az új szabályozás viszont a legszigorúbb lenne az Egyesült Államokban.

Tizennyolc évre emelnék a szolikorhatárt Kaliforniában - jelentette be Jerry Brown kormányzó. A szolárium használata eddig 14 - 17 éves kor között szülői engedélyhez volt kötve (tizennégy éves kor alatt tilos volt), most viszont tizennyolc éves kor alatt egyáltalán nem szabadna használni a napágyakat - írja a Washington Post. Kalifornia ezzel megelőzné Texast a szigorítási versenyben, ott ugyanis 16 éves korig tiltott a dolog. A szigorításra azért van szükség, mert a fiatal korban használt szolárium sokkal komolyabb bőrgyógyászati problémákat okozhat hosszútávon, mintha az ember felnőtt korában kezd szolizni. A kutatások már most nagyobb számú melanóma megbetegedéseket mutatnak azoknak a körében, akik korán kezdtek szolizni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta