ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Megbüntettek egy férfit, mert a kutyáját a parkban fésülte

2011. október 13., csütörtök 13:44

Az angliai Nottingham hatóságainak arra is van kapacitása, hogy ne engedjék a városi parkot kutyaszőrrel szennyezni. Le is csaptak arra, aki ott fésüli ki kutyájából az elhalt szőrszálakat.

A 66 éves egykori biztonsági őrt, Roy Wyre-t azért büntették meg, mert németjuhász kutyájának a bundáját a város parkjában fésülte, és otthagyta a földön a kifésült szőrcsomót - írja a Jezebel. Egy közterület-felügyelő először amiatt állította meg Wyre-t, mert olyan láthatósági mellényt hordott, ami - állítása szerint - úgy nézett ki, mintha rendőr volna. "Igazoltatni akart engem" - nyilatkozott a férfi -, "és amikor azt mondtam neki, hogy semmi rosszat nem csináltam és nem mondom meg a nevemet és a címemet, rendőrt hívott."

Az érkező rendőr azután levetette vele a mellényt, de a legfurcsább dolog még csak ezután kezdődött. Miután a rendőr távozott, a közterületes szemetelés miatt 75 fontra büntette. A büntetőcédulára indoklásképpen azt írta, hogy "hulladék, nagy mennyiségben". "Elővettem egy zacskót a zsebemből, és elkezdtem belerakni azt a maroknyi szőrt, de a felügyelő hajthatatlan maradt" - panaszolta az elképedt kutyatulajdonos. Később, amikor a város vezetése tudomást szerzett a furcsa esetről, bocsánatot kért a férfitól és ejtette az ügyet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta