ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

A korán fekvő tinik nem híznak el

2011. október 11., kedd 13:01

Nemcsak az számít, mennyit alszanak, hanem az is, mikor.

Érdekes felfedezésre jutott egy ausztrál kutatócsoport, ami 2200 fiatal alvási szokásait vizsgálta. A Sleep folyóiratban nemrég publikált kutatás szerint az, hogy egy tini mikor fekszik le, befolyással van többek között a testsúlyára is. A 9-16 év közötti alanyokkal folytatott kutatás eredménye az, hogy noha az alvás mennyisége mindenkinél nagyjából megegyező, óriási különbségek vannak abban, hogy ki mikor szerzi be a napi alvás adagját, mikor megy aludni, és mikor kel fel - írja a Healtland.

A kutatók azt találták, hogy az éjszakai baglyok, tehát akik sokáig maradtak fenn, és reggel tovább aludtak, másfélszer akkora eséllyel híztak el, mint azok, akik korán feküdtek le. Ennek elsősorban nem fizikai, hanem életmód-beli okai vannak. A későn fekvők ugyanis szignifikánsabban több időt töltöttek tévé előtt napközben is, és hajlamosabbak voltak a napi mozgás helyett is inkább olyan dolgokat csinálni, mint a tévézés, vagy a számtógép előtt ücsörgés.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta